Această idee se reflectă în numărul mare de întâlniri care au loc în Microsoft Teams în fiecare zi, potrivit unui raport Microsoft Work Trend Index. Am văzut un nou record de 2.7 miliarde de minute de întâlnire într-o singură zi, cu o creștere de 200% de la 900 de milioane la mijlocul lunii martie. Și pe măsură ce elevii și profesorii apelează la Teams pentru a învăța de la distanță, există 183.000 de instituții educaționale care folosesc Teams for Education în 175 de țări.

Pentru a analiza tendințele în schimbare ale lucrului și învățării de la distanță, Microsoft lansează astăzi primul raport din noul Work Trend Index. Acest raport explorează modul în care oamenii învață să se conecteze ca echipă atunci când trebuie să lucreze separat, cu scopul de a ajuta clienții companiei să învețe din aspectele pozitive și să le aplice în activitățile viitoare.

Oamenii se conectează prin video

Când au analizat țările cu cei mai activi utilizatori din Teams, cei de la Microsoft au văzut că cei din Norvegia și Olanda folosesc cel mai mult serviciul video, aproximativ 60% din apeluri fiind în acest format. Australienii folosesc video la întâlniri în 57% din cazuri, italienii 53%, Chile 52%, Elveția 51% și Spania 49%. Între timp, în Marea Britanie, Canada și Suedia serviciul video este folosit în 47% din situații, iar în Mexic și S.U.A în proporție de 41% respectiv 38%.

Cine folosește video cel mai puțin? Oamenii din India folosesc video doar în 22% din situații, urmați îndeaproape de Singapore cu 26%, Africa de Sud cu 36%, Franța cu 37% și Japonia cu 39%. Utilizarea video limitată în unele regiuni poate fi atribuită în parte unui acces mai redus la dispozitive și internet stabil.

De exemplu, cel de-al doilea spital afiliat al Universității Medicale Wenzhou, cel mai mare spital din Wenzhou, China, a implementat Microsoft Teams pentru a permite personalului medical din secția de carantină a spitalului să comunice cu personalul care nu este în carantină, permițând coordonarea sigură a îngrijirii pacienților, garantând sănătatea și siguranța angajaților.

Oamenii folosesc funcția video pentru a se conecta în moduri noi

Pe măsură ce companiile se adaptează lucrului full-time de la distanță, mai mulți lideri folosesc ședințe virtuale deschise pentru a conecta angajații pe scară largă. Conferințele și evenimentele mari se mută și ele online. De asemenea, vedem că mai multe persoane beneficiază de posibilitatea de a înregistra întâlniri Teams - cum ar fi un profesor care înregistrează o lecție pentru elevi sau un angajat care înregistrează o întâlnire pentru un coleg.

Microsoft Stream este serviciul prin care se realizează evenimente live și se înregistrează întâlnirile în Teams. Ca rezultat al evenimentelor mutate online de clienți, numărul videoclipurilor săptămânale Stream din Teams a crescut de peste cinci ori în ultima lună, cu sute de ore video încărcate pe minut.

Oamenii adoptă un program de lucru mai flexibil

Productivitatea este diferită pentru toată lumea. Unii sunt mai productivi dimineața, în timp ce alții sunt mai creativi și concentrați seara. Datele Microsoft arată că o zi de muncă mai flexibilă le permite oamenilor să lucreze atunci când este cel mai bine pentru ei.

În perioada 1 - 31 martie, durata medie între prima utilizare Teams de către o persoană și ultima utilizare Teams în fiecare zi a crescut cu peste o oră. Aceste date nu înseamnă neapărat că oamenii lucrează mai multe ore pe zi, ci mai degrabă că își împart ziua într-un mod care funcționează pentru productivitatea personală sau face loc obligațiilor din viața personală.

Țările și industriile cele mai afectate apelează la dispozitive mobile pentru a se conecta cu echipele lor

Pe măsură ce organizațiile își continuă activitatea, Microsoft a observat o creștere considerabilă a utilizării Teams pe dispozitive mobile. Numărul săptămânal al utilizatorilor Teams de pe dispozitive mobile a crescut cu peste 300% de la începutul lunii februarie până la 31 martie. Unele dintre cele mai mari creșteri au fost în cazul clienților din industriile cele mai afectate de focar. Cu 183.000 de instituții educaționale din 175 de țări care folosesc Teams for Education, am observat creșteri mari ale utilizării Teams pe dispozitive mobile în rândul clienților din învățământul superior și învățământul primar și secundar (K-12). De asemenea, am observat o creștere notabilă la clienții din industriile legate de sectorul public.

Tendințele datelor și conversațiilor cu clienții companiei arată că lumea realizează că ne putem conecta eficient de la distanță într-un mod pe care nu l-am crezut niciodată posibil. De exemplu, în ciuda faptului că unii angajați se întorc la muncă, există încă de două ori mai mulți utilizatori Teams noi în fiecare zi în China în comparație cu sfârșitul lunii ianuarie. Numărul de utilizatori Teams activi zilnic în China continuă să crească săptămână de săptămână.


Coronavirus: citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: