Decizia avocaților Schoenherr vine în contextul în care săptămâna trecută Comisia Europeană a lansat un apel către startup-uri și IMM-uri care dezvoltă tehnologii și inovații care ar putea ajuta la tratarea, testarea, monitorizarea sau alte aspecte privind lupta împotriva COVID-19 să se înscrie în Acceleratorul EIC.

Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru Acceleratorul EIC este miercuri, 18 martie, ora 17:00 (ora locală a Bruxelles-ului).

Bugetul este de 164 mil. de euro, iar Comisia va accelera acordarea de granturi EIC către aplicanții acceptați ale căror inovații sunt relevante pentru Coronavirus, facilitându-le, totodată, accesul și către alte surse de finanțare și investiții. Detalii găsiți aici.

Sunt așteptate să aplice startup-urile și IMM-urile care au capacitatea tehnologică și inovativă să ajute în tratarea, testarea, monitorizarea sau în alte aspecte ridicate de Coronavirus. De data aceasta, în cadrul apelului nu sunt tematici prestabilite, fiind acceptate toate inovațiile care pot ajuta în lupta împotriva pandemiei Covid-19.

Puteți contacta avocații Schoenherr și Asociații SCA la această adresă de mail: legal.advice@schoenherr.eu.