Xiaomi 13T Pro este o colaborare cu Leica. Camera principală are 50 de megapixeli, echivalentul unei distanțe focale de 24 de mm, avem o cameră telefoto de 50 de megapixeli, echivalentul unei focale de 50 de mm și o cameră ultrawide de 12 megapixeli.

Camera de selfie are 20 de megapixeli. Mi-a plăcut la ele faptul că poți alege între două moduri de culoare de la Leica, dar să adaugi și efecte. Astfel, imaginile alb-negru realizate de cameră sunt foarte reușite și se vede intervenția Leica. Camera principală are posibilitatea de a fi wide, normală și cu un zoom de 2X.

În acest material nu vreau să vorbesc foarte mult, ci să demonstrez caracteristicile camerei printr-o serie de imagini pe care le-am realizat ori în studio, ori în medii urbane. Evident, un fotograf mai priceput ca mine ar face lucrurile și mai interesant.

Pe lângă lentilele și senzorii cu care vine telefonul, Leica adaugă noi filtre pe fotografii, dar care pot fi folosite și pe filmare. Acestea îți permit să filmezi direct cu efect, mai ales alb negru, iar rezultatele mi-au plăcut foarte mult.

Pentru cine este acest telefon?

  • Fotografi profesioniști care vor un telefon mobil pentru fotografie urbană
  • Videografi care vor un alt cadru filmat rapid cu telefonul, dar care să poată fi editat ușor într-un program profesional
  • Tineri pasionați de fotografie
  • Vloggeri
  • Cei care vor să creeze conținut în social media, mai ales pe Instagram
  • Profesioniștilor

Nu mă mai lungesc, trec direct la exemplele de fotografie. Și vreau să încep cu calitatea imaginilor în lumină scăzută, acolo unde Xiaomi reușește să prindă umbre excelente. Nu luminează brusc tot cadrul, eliminând din complexitatea cromatică, ci se pliază smart în jurul umbrelor.

Într-un spațiu total întunecat, reușește să găsească lumina exact cum o vrei, fără să facă lucruri artificiale.

Fotografiile alb-negru pot fi spectaculoase. Mai jos o imagine realizată pe aeroport, lumină naturală a soarelui afară.

De asemenea, în studio, telefonul caută o sursă de lumină naturală și o folosește pe aceea. Ce e mai jos e în beznă totală, cu o ușă deschisă discret de unde bătea o lumină. În camera era întuneric total.

Am menționat de modurile de culoare ale Leica, iar acestea vor fi exemplificate în studio, pe același subiect, ca să vă dați seama de diferențele de detaliu dintre ele.

Normal

Leica VIV

Leica NAT

Leica BW NAT

Leica BW HC

Leica Sepia

Leica Blue

R600

P100F

F-50

KC64

V-250

H-400

KP160

FC 400

C50D

KG200

Vivid

Gold Vibes

Gourmet

Când vine vorba de portrete, am enumerat 4 moduri de folosire - Normal, dar și 3 funcții de la Leica - Documentary, Swirly Bokeh și Soft Focus. Ele sunt diferențiate de distanța focală și poți să faci portrete chiar și de la distanță.

Documentary


Swirly Bokeh

Soft Focus

Pentru filmări poți activa stabilizarea sau să schimbi filtrele. Chiar și în modul natural, filmările sunt reușite.

Video nestabilizat, cu efect Leica BW, filmat de pe scuter în mișcare.

Video tras din mână, fără stabilizare, în culori naturale.

Video tras din mână, fără stabilizare, Leica BW.

Video tras din mână, luminozitate scăzută a sălii, fără stabilizare, Leica BW.