În cadrul conferinței Ești pregătit de inspecție? Ce trebuie să știi în caz că te “vizitează” autoritățile?, organizată de wall-street.ro, Georgiana Bădescu, Partner în cadrul firmei de avocatură Schoenherr și Asociații SCA, a prezentat mai multe recomandări pentru antreprenorii care au un business în România, referitor la felul în care aceștia trebuie să acționeze în cazul unei investigații, dar și ce măsuri de precauție trebuie să își ia chiar dacă nu au fost implicați deocamdată într-o astfel de acțiune.

În ceea ce privește modul în care companiile trebuie să abordeze inspecțiile autorităților, reprezentantul Schoenherr recomandă pregătirea în avans. Angajații trebuie să fie conștienți că la un moment dat poate veni o echipă de inspectori care pe baza unui ordin de inspecție și a unei autorizări judiciare poate intra toate spațiile deținute de companie.

"O companie trebuie își definitiveze o echipă de lucru care ar trebui să includă fie un avocat, fie un consilier juridic, care să direcționeze echipa și să instruiască angajații companiei care sunt vizați de inspecție. De asemenea, este extrem de importanță cooperarea cu autoritățile pe toată perioada investigației", adăugă Georgiană Bădescu.

Mai multe detalii puteți afla din acest material.