Dacă perioada asta ar fi una obișnuită, ai merge la tuns și maine. Te-ai opri la magazinul din colț să iei ceva de ronțăit și ai face un ocol pentru o înghețată, iar firmele mici cu care interacționezi și-ar putea plăti chiriile, furnizorii și angajații.

Dar nu e o primavara obișnuită. Toate companiile mici, la care te duci ocazional și care nu produc bunuri indispensabile, urmează să treacă prin săptămâni sau poate luni de coșmar. Până și două săptămâni fără activitate pot închide o firmă mică, lasă oameni șomeri și familii sărăcite.

ialoc.ro a pornit o inițiativă numită Card Cadou pentru toate companiile mici și mijlocii care nu pot livra produse ori servicii prin curier, care nu produc bunuri digitale si care depind de prezenta clientului in locatie.

Tu poți să îți cumperi în avans lucrurile și experiențele de care să te bucuri mai târziu și astfel să ții pe linia de plutire business-urile locale, indiferent că vorbim despre o cafenea sau un restaurant. În acest moment sunt șase afaceri pentru care poți cumpăra un voucher cadou și le găsești aici.

Campania a fost inițiată de Beans&Dots și susținută de ialoc.

"Cel mai simplu și mai la îndemână este să cumperi acum un gift card sau un voucher pe care să îl folosești după ce trece nebunia asta. Nu trebuie să fie o contribuție mare, însă cu siguranță va fi una extrem de importantă. Pentru că poate asigura supraviețuirea unui business la care ții. Și mai important decât atât poate oferi o minimă siguranță și protecție oamenilor care lucrează pentru aceste business-uri. Așa că dacă ai un venit stabil și poți lucra de acasă în perioada asta, hai să ii sprijinim pe cei al căror job este să servească clientul în fiecare zi, face-to-face", scriu cei de la Beans&Dots pe pagina de Facebook.