theCoRD.ai este o soluție pentru managerii de echipe remote și cercetători în domeniul AI, un demers de a construi viitorul muncii și de a revoluționa modul în care echipele colaborează.

Statup-ul, cu numele derivat din ”the Coaching Results Driven AI”, analizează, cu ajutorul algoritmului de învățare automată, tiparele conversaționale ale angajaților din timpul întâlnirilor online ale echipei și oferă ulterior recomandări personalizate de coaching pentru a ajuta angajații să fie mai productivi și să aibă întâlniri mai scurte și mai eficiente.

Au deschis o rundă de investiții la 18 luni de la startul proiectului și după o investiție inițială de aproape 300.000 de euro, dintre care 180.000 de euro au provenit din fonduri proprii și 120.000 de euro dintr-un grant oferit de Guvernul norvegian, în programul EEA Grants Norway 2014-2021, în cadrul SME Growth Programme Romania.

Echipa fondatoare: Ruxandra Cord (CEO) și Mihai Dinescu, CTO.

Echipa theCoRD.ai ne povestește cum a fost anul 2023 pentru startup-ul lor de AI.

1. Câți oameni aveți în echipă acum și cum e structurat startup-ul?

Suntem doi cofondatori, Ruxandra Cord (CEO) și Mihai Dinescu, CTO, și avem o echipă de 4 oameni full time (IT si R&D) și 3 colaboratori part time.

2. Care e misiunea actuală a startup-ului? Ați pivotat de la lansare până acum?

theCoRD.ai este un antrenor deep-tech de echipe și ecosisteme remote, care facilitează o dinamică sănătoasă în echipe și creșterea performanței organizaționale. Misiunea noastra este creșterea performanței echipelor remote la scară largă. Pentru că atunci când echipele sunt mai performante, afacerile cresc. theCoRD este conceput pentru echipe remote și agile și este soluția potrivită atât pentru startup-uri, cât și pentru companiile medii și mari.

Am pivotat în urmă cu un an, în septembrie 2022, când am trecut de la automatizarea procesului de individual coaching la cel de team coaching.

CoRD.ai observă dinamica ședințelor online ale echipelor remote, de la nivelul de facilitare până la interacțiunile de luare a deciziilor, utilizând un sistem proprietar de învățare automată și procesare a limbajului natural combinat cu metodologii de coaching sistemic. După ședințele de echipă, theCoRD.ai recunoaște momentele cruciale, cum ar fi stabilirea obiectivelor, luarea deciziilor și diverse polarități recurente care influențează dinamica generală a echipei, evaluează aplicarea abilităților manageriale cheie (aliniere, informare, relaționare și acțiune) și apoi recomandă domenii specifice de îmbunătățire atât pentru indivizi, cât și pentru echipe.

3. Care a fost cel mai important moment al anului 2023 pentru startup-ul vostru? (un client mare, un coleg nou, o investiție mare, un patent, o nouă piață, etc)

Lansarea solutiei theCoRD în septembrie anul acesta, la un an de la pivotare, și înscrierea a peste 40 de companii în public beta în mai puțin de două săptămâni.

4. Câți clienți numărați în 2023? Aveți niște nume de renume?

Avem 5 companii remote care au testat soluția theCoRD și încă 40 care urmează să fie onboardate în cohorte dedicate în programul public beta.

5. Ați luat investiție anul acesta? Dacă da, cum ați folosit banii, dacă nu, care vă sunt soluțiile de finanțare?

Anul acesta încheiem cu succes proiectul finanțat prin programul EEA Grants Norway și am deschis o rundă de pre-seed pe care vizăm să o încheiem în prima jumătate a anului viitor. Însă focusul nostru acum este să aducem cât mai mulți clienți - companii remote din industria IT și marcom.

6. Ați intrat pe piețe noi în afara României?

Avand în vedere că soluția theCoRD.ai se adresează companiilor remote care activează, cu precădere în industrii dinamice precum IT&C și MarCom (Marketing & Communication), acestea fiind sectoarele care au recrutat cei mai mulți angajați remote în 2023, nu avem o limitare geografică. Clientii noștri sunt companii cu sediul în UK, US, Indonezia sau Germania, însă au echipe distribuite în întreaga lume.

7. La ce evenimente dedicate ecosistemului ați participat și care simțiți că v-au ajutat în dezvoltarea companiei?

theCoRD a fost selectat sa participe la AI Bootcamp2023, în Londra, eveniment găzduit de Global Tech Connect. Prezentarea noastră, care s-a axat pe sinergia inteligenței umane și a inteligenței artificiale, a fost întâmpinată cu un feedback valoros care ne-a reafirmat credința într-un viitor colaborativ. Viitorul muncii se conturează acum și este modelat de modul în care echipele utilizează tehnologia pentru a-și debloca întregul potențial.

8. Un obicei prost de care vreți să scăpați voi în 2024. Un obicei prost la care ar putea renunța reprezentanții din ecosistemul de startup-uri

Un obicei prost pe care nu-l vom mai repeta în 2024 este acela de a ne defocusa de la obiectivul nostru principal – acela de a crea valoare pentru clienții noștri și a le înțelege cât mai bine nevoile.

9. Un New Year Resolution pentru 2024

30 de clienți plătitori și 20.000 MRR la final de 2024

10. Un mesaj pentru fondatorii la început de drum.

Succesul în lumea startup-urilor nu vine din tehnologie însăși, ci din capacitatea de a folosi tehnologia pentru a adresa nevoi autentice și urgente ale clienților.

Este esențial să vorbiți cu potențialii clienți și să înțelegeți pe deplin provocările cu care se confruntă. Acest lucru vă va ajuta să vă aliniați produsul sau serviciul cu cerințele pieței. De asemenea, nu subestimați importanța unui model de afaceri solid și a unei strategii de piață bine gândite.

Pe măsură ce dezvoltați afacerea, fiți deschiși la feedback și dispuși să vă adaptați rapid. Piața tehnologiei este în continuă schimbare, iar flexibilitatea și agilitatea pot face diferența dintre succes și eșec.