Dacă mă strigi, nu mai exist. Cine sunt?

Liniștea.

Dar știați că dacă vorbim despre liniște, nu doar că există în continuare, ci ea devine mai puternică, parte din viețile noastre. Vorbind despre liniște, învățăm cum s-o aducem și cum s-o ținem mai aproape, astfel încât să ne bucurăm de ea cât mai mult.

Asta plănuim să facem într-un nou podcast pe care urmează să-l lansăm pe start-up.ro, să vorbim despre liniște ca să învățăm s-o dăm mai tare și să anulăm zgomotul de fundal din viețile noastre.

Am pornit în căutarea liniștii după ce am observat o tendință din discuțiile cu afaceri și antreprenori, pe care le purtăm de mai bine de 7 ani: dorința de a avea cât mai multă liniște în viața profesională și personală, care se traduce prin siguranță, un dram de certitudine și spațiu în care se pot naște idei creative.

Vom vorbi, pe rând, cu antreprenori și oameni creativi care ne vor ajuta în această călătorie a dialogului despre liniște, în episoade speciale despre:

  • cum facem liniște în organizarea economiilor
  • cum facem liniște în neliniștea vieții actuale și cum ne pregătim pentru neprevăzut
  • cum facem liniște ca să transformăm o casă în acasă
  • cum facem liniște ca să ne creștem copiii în armonie

Acestea sunt primele episoade, urmează să revenim cu detalii și despre celelalte, dar și despre invitați.

Conversațiile din podcast vor aduce la lumină idei, soluții și povești de la oameni care ne pot învăța că educația financiară nu e o știință înaltă, ci un exercițiu de repetiție. Că tendințele din România arată o direcție bună pe mentalități, atitudini și pregătire pentru neprevăzut. Că o casă poate deveni foarte ușor acasă cu pasiune și pregătire. Că parenting-ul echilibrat poate naște generații armonioase.

Acum, vă lăsăm cu un paragraf care ne-a inspirat în alegerea direcției pentru acest podcast, dintr-un articol care ne învață cum să ascultăm mai bine și cum să vorbim ca să ne înțelegem.

”Lasă liniștea să se așeze. Liniștea este spațiul unde iau naștere conversațiile. La fel cum cuvintele de pe această pagină sunt evidențiate de spațiul gol din jurul lor, așa și liniștea devine incubator de idei și catalizator de discuții. Liniștea lasă oamenii să spună mai multe.”


Cum vorbim despre liniște este un podcast start-up.ro realizat în parteneriat cu NN România.