Cum vorbim despre liniște” este un podcast start-up.ro în parteneriat cu NN România. Vă invităm să aflați de la antreprenori și oameni creativi cum puteți să anulați zgomotul de fundal și să faceți ca ceea ce contează să se audă mai bine.

Despre invitat

Roxana Deac este de meserie consilier juridic, pregătire la care a renunțat pentru că simțea că se sufocă printre acte și legi. Pe lângă pregătirea din domeniu, Roxana a simțit chemarea spre frumos, sub forma decorațiunilor interioare, pasiune pentru home deco pe care a pus-o sub bagheta amenajării chiar la ea acasă, pe care a realizat-o de la zero. Aici locuiește într-o casă din Oradea decorată de ea și soțul ei, spațiu pe care îl împarte cu partenerul și cei doi copii.

Este decorator și creator de conținut și a folosit Pinterest și Instagram ca să promoveze și să înglobeze felul în care îi place să transforme casele în acasă. Așa cum spune ea mereu când intră într-o încăpere, gândul îi fuge la ce ar putea modifica, ce ar aranja și îi vine să mute și să schimbe lucruri prin casă.

A venit tocmai de la Oradea ca să vorbim despre liniștea pe care o ai cel mai bine atunci când ești acasă, cum creezi și cum ai grijă de acest spațiu în care confortul e la cel mai înalt nivel, fizic și mental. Dați PLAY pentru a afla ”Cum facem liniște în casa care devine acasă”.

”Primul pas în proiectarea unei case pornește de la un obiect pe care-l aleg oamenii, ceva micuț, din care viitorii locatari să simtă că și-au lăsat și ei amprenta în decorare.”

Amprenta pe care o lasă obiectele

Orice amenajare trebuie să înceapă de la un obiect sau o parte de home deco aleasă de cei care vor locui în casa aceea. Așa, spune Roxana, ea poate construi amenajarea pornind de la un acel ceva care are o însemnătate pentru viitorii locatari. Fie că e vorba de o gresie, o faianță sau un tablou, ea vrea ca oamenii să simtă că au contribuit la home deco, astfel încât casa să devină parte din oameni.

Mai mult, încurajează ca fiecare casă să aibă cel puțin un obiect handmade, o parte de decor care să fie făcut chiar de cei care locuiesc acolo, astfel încât să continue povestea casei în cele mai intime aspecte ale decorării.

Despre căldura lemnului, despre canapeaua din copilărie reinterpretată în canapeaua de acum, care are același rol de conexiune în familie, o lăsăm pe Roxana să vă povestească despre micile lucruri pe care le pot face oamenii pentru a-și face casa cât mai a lor.


„Odată ce o casă devine acasă, începe și grija noastră pentru tot ce se află între cei 4 pereți. O curățăm, o îngrijim, o înfrumusețăm și ne creăm amintiri în confortul locuinței. Și nu vrem să ne gândim că ar putea păți vreodată ceva mai rău decât să adune praf sau să lăsăm vasele în chiuvetă până a doua zi.

Pentru situațiile neprevăzute la care nu vrem să ne gândim există asigurările de locuință, soluții pentru momentele care ne pot amenința liniștea pe care ne-o dorim când vine vorba de acasă. Pe nn.ro descoperiți cum vă puteți protejați casa de neprevăzut.”

Podcast-ul în variantă audio poate fi ascultat și pe platformele de streaming disponibile AICI.