Cum vorbim despre liniște” este un podcast start-up.ro în parteneriat cu NN România. Vă invităm să aflați de la antreprenori și oameni creativi cum puteți să anulați zgomotul de fundal și să faceți ca ceea ce contează să se audă mai bine.

Despre invitat

Pentru acest dialog am avut-o alături de noi pe Mirona Păun, psiholog clinician cu specializare în intervenția psihologică la copil, adolescent și familie, autor de cărți pentru copii, creator de conținut, fondatoarea programului de educație emoțională Tzitzi-Poc și președinta Asociației Școala Întâi.

Lucrează de mai bine de 17 ani cu cei mici și acoperă domenii precum entertainment, educație, psihoterapie, ajutându-i pe copii să evolueze frumos și să se integreze în familie, societate și în contextele educaționale la care sunt expuși.

Prin Tzitzi-Poc, proiectul Mironei, joaca și emoțiile devin parte din explorarea lumii și componente ale întregului ecosistem în care părinții și copiii navighează lumea și parentingul modern. Programul inițiat de Mirona Păun a fost recunoscut și premiat pentru impactul adus în societate.

Mai mult, Mirona aduce educația emoțională cât mai aproape de oameni, prin conturile de social media unde îi ajută pe părinți să înțeleagă mai bine ce și cum au de făcut pentru a oferi siguranță, confort și aripi copiilor.

Azi vom vorbi cu Mirona despre ”Cum facem liniște ca să ne creștem copiii în armonie”, sfaturi și impresii din culisele celor care se pregătesc să devină adulți echilibrați emoțional.

Părinții trebuie să învețe să primească iubire de la copii

Parentajul nu vine cu un set de instrucțiuni, poate doar unele invizibile, pe care părinții le pot citi doar dacă se lasă și ei ghidați de copii. Ca să putem învăța mai multe despre creșterea copiilor, trebuie să-i vedem pe ei exact așa cum sunt, fără să folosim filtrele propriilor expriențe sau cele de pe rețelele de socializare.

Mirona nu crede în parentaj perfect, ba chiar îi încurajează pe părinți să uite această noțiune. Ce există, este fiecare copil cu unicitatea lui la care părinții trebuie să se racordeze.

Mai mult, una dintre cele mai importante lecții pe care le-a învățat Mirona în anii de experiență cu teatrul emoțiilor pentru copiii, este că și ei oferă multă iubire, părinții trebuie doar să învețe s-o primească.

”Iubirea în relația părinte copil funcționează în ambele sensuri, nu doar dinspre părintre spre copil.”

Și tot la lecții luate prin lucrul cu cei mici: copiii vor să se bucure alături de părinți și să fie implicați în viețile lor.

Puteți asculta noul nostru episod unde atingem teme de bullying, emoții, relații și cum ne adaptăm vremurilor ca să creștem generații sănătoase emoțional.


„Visurile mari încep încă din copilărie, mai ales dacă ai contextul în care mintea se duce către orice univers în care imaginarul poate deveni realitate. În călătoria copiilor către viața adultă, sănătatea și fericirea lor contează cel mai mult pentru părinți, iar grija pentru a le asigura un viitor sănătos e o preocupare continuă.

NN România oferă soluții pentru o viață sănătoasă a celor mici din toate punctele de vedere, ca să nu existe nimic care să-i împiedice să se facă mari și să își pună visurile la treabă. Pe nn.ro puteți descoperi soluțiile dedicate copiilor, pentru o dezvoltare sănătoasă și un start bun în viața de adult.”

Podcast-ul în variantă audio poate fi ascultat și pe platformele de streaming disponibile AICI.