Fie că le folosim pentru a ne ține legătura că prietenii, fie pentru a ne crește propriul brand sau pe cel al business-ului nostru, aceste platforme sunt un instrument de marketing foarte eficient. Sunt persoane care reușesc să profite de tot ceea ce au de oferit aceste rețele de socializare cu un minim de investiție. Cum se face că unele pagini au mii de fani, iar altele se zbat în anonimat?

Dacă nu știi cum să te folosești de Facebook sau Instagram pentru a câștiga fani și chiar bani, poți folosi banii pe care i-ai da pentru promovare pentru a cumpăra niște cursuri de social media. După ce vei învața cum să te promovezi, cum să interacționezi cu fanii și cum să-ți construiești o prezență solidă în mediul online, bugetul tău va putea fi folosit mult mai eficient. Am găsit trei oferte pentru cursuri de social media pe care ai putea să le urmezi ca să nu gafezi pe Facebook în văzul tuturor și ca să știi cum să intracționezi cu persoanele care te urmăresc.

Udemy are un pachet de cursuri de social media din care poți învăța cum să construiești o comunitate activă în jurul conturilor tale de social media, fie că vorbim despre Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Twitter, Google sau Pinterest. Costul acestora pornește de la 9,99 de euro, și afla cum să monetizezi prezența ta în online, cum să faci reclame targetate, să-ți optimizezi profilul. În esență, cursul de social media marketing de la Udemy te învață cum să te folosești de toate beneficiile platformelor pentru a-ți crește brandul și veniturile.

Cursuri de social media - Social Smarts

Totodată, Social Smarts organizeză un curs de social media essentials în luna septembrie la București. Costul acestui curs este de 350 de euro și este structurat pe mai multe nivele în funcție de abilitățile pe care le ai deja în comunicarea din social media. De exemplu, începătorii din social media pot învăța noțiuni de bază, precum și o serie de strategii de început, de exemplu, cum stabilești audiența. Cei aflați la un nivel intermediar învață despre cum poate arăta un plan editorial pentru pagina de Facebook, tipuri de Facebook aAds, optimizare sau conversii. Nu în ultimul rând, cursul de social media de la Social Smarts te învață cum să lucrezi și cu Instagram, YouTube și cum să te folosești de influenceri.

Social media - cum faci o strategie de comunicare

Un curs de social media este disponibil și la DallesGo. În cadrul cursului vei afla cum funcționează rețelele de socializare, ce instrumente de marketing oferă acestea și cum le poți integra eficient în orice strategie de comunicare. Vei aprofunda elementele specifice platformelor Facebook, YouTube, LinkedIn și Twitter, precum și unelte online pe care le poți folosi pentru a atinge succesul în mediul online.

Un modul al cursului de social media organizat de DallesGo are 12 săptămâni iar costul este de 3.000 de lei. Vei mai afla în ce constă publicitatea pe Facebook (tipuri de Ads, strategii, măsurători), cum se fac aplicațiile pe Facebook și cât de eficiente sunt acestea.