Până la finalul lunii iulie te poți înscrie pentru un program intensiv care are loc pe o perioadă de trei luni în Barcelona. Cursurile care te învață să scrii cod și te ajută să-ți schimbi cariera sunt organizate de Codeworks în Barcelona și durează 12 săptămâni.

Următoarea sesiune de cursuri începe pe data de 22 iulie, iar termenul limită pentru înscrieri depinde de abilitățile de programare pe care le aveți deja și de timpul pe care îl puteți dedica procesului de selectrie. Așa că ar fi cazul să demarați procesul de înscriere cât mai repede.

Cum funcționează procesul de selecție pentru Codeworks?

Primul pas este reprezentat de o discuține online, Hangouts. Odată ce treceți de acest pas, veți participa la un interviu tehnic (1 oră) care are loc cu un instructor Codeworks. Pentru a vă pregăti pentru acest interviu aveți la dispoziție aici o serie de materiale. În funcție de abilitățile de programare pe care le aveți, pregătirea acestui interviu tehnic durează între 1 și 2 săptămâni.

Odată de treceți și de acest pas va fi nevoie să realizați o temă ce implică scrierea de cod (1-2 săptămâni). Dacă primiți ok-ul Codeworks, puteți depune avansul pentru bootcamp și să începeți pre-cursurile de programare, care au o durată de circa 4-5 săptămâni și se desfășoară de la distanță.

Taxa pentru participarea în cadrul acestor cursuri de programare este de 9.800 de euro. Mai multe detalii despre curricula acestui program intensiv care pune la dispoziția începătorilor cursuri de programare puteți afla accesând acest link.

La nivel local s-a lansat recent Codecool, o școală de programare semigratuită deschisă prima oară în Ungaria. Din toamna aceasta lansează cursurile din București.

Codecool a fost fondată de Joszef Boda și a înregistrat o cifră de afaceri de 3,2 milioane de euro în 2018 și țintește către 5 milioane în 2019. A reușit să formeze 400 de noi programatori pentru 100 de companii partenere, iar 500 de studenți se antrenează deja pentru a deveni următoarea generație de programatori. Ceea ce nu poate să face o facultate, fac școli precum Codecool, unde cursurile țin 12 luni și sunt plătite de studenți din banii de la primul job. Pentru că asemenea startup-uri promit că la finalul cursurilor vei fi angajat ca Junior Developer la una dintre companiile partenere.

Detalii despre Codecool, școala care te face programator cu job din prima zi, puteți afla din acest material mai amplu.