Micii fermieri pot primi prin intermediul submăsurii 6.3 ”Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” finanțare nerambursabilă în procent de 100% în valoare de 15.000 euro.

Această sumă se acordă în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în momentul în care finalizează obiectivele propuse printr-un plan de afaceri.

Perioada de depunere a proiectelor este 22 iulie – 31 decembrie 2019, ora 16:00.

Fondurile disponibile pentru submăsura 6.3 ”Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” (inclusiv pentru Aria de aplicabilitate teritoriul ITI Delta Dunării) sunt de 45.900.000 euro, din care 13.770.000 euro pentru zona montană.

Scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum și investițiile pentru modernizarea fermei (în special cele de dimensiuni medii și asocieri de ferme mici și medii) și îmbunătățirea calității activelor fixe.

Potrivit Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), dimensiunea unei firme mici este cuprinsă între 4.000 și 11.999 SO (valoarea producției standard).

Puteți descărca toate documentele necesare pentru a aplica în cadrul submăsurii 6.3 ”Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” accesând acest link.

Pentru a fi eligibil pentru finanțare prin submăsura 6.3, solicitantii trebuie să fie înscriși la APIA, ANSVSA sau Registrul agricol cu cel putin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului (condiție care se aplică doar primului cod atribuit vreodată exploatației fermierului). ”Precizăm că nu este obligatoriu ca cele 24 de luni să fie consecutive”, spun oficialii AFIR.