Alături de fondul specializat în zona de fintech, care este brațul de investiții corporate al Raiffeisen Bank International, se află și fondul românesc de venture capital GapMinder și un grup de angel investors, toți susținători anteriori ai Finqware.

Odată cu noua infuzie de capital, echipa Finqware vizează extindere pe piața din Europa Centrală și de Est, venind cu soluții pentru nevoile jucătorilor din sectorul open banking. Fintech-ul românesc se concentrează pe dezvoltarea produsului și aducerea de noi capacități care să ajute companiile din domeniul financiar.

”Ca parte a unui jucător important din banking, Elevator Ventures vine cu know-how-ul de care avem nevoie pentru a ne dezvolta ca business. Ne luăm angajamentul de a fi un partener de inovare pentru orice bancă din regiune”, a precizat Cosmin Cosma, cofondator și CEO Finqware.

Finqware se folosește de reglementările europene PSD2 pentru a putea integra în cadrul aplicațiilor și proceselor băncilor toată această liberalizare.

Anul trecut, Finqware a colaborat cu Banca Transilvania pentru lansarea NEO Control, prin care clienţii pot consulta detalii despre conturile personale deschise la fintech-uri sau bănci cu activitate în România, cum ar fi Revolut, ING, BCR şi Unicredit. Facilitatea NEO Control a fost dezvoltată de Banca Transilvania împreună cu Finqware, fintech românesc care oferă soluţia de agregare a datelor.

De la începutul lui 2020 românii de la Finqware au reușit să digitalizeze mare parte din piața bancară din Croația. Puteți citi pe larg un material despre cum au trecut cei de la Finqware de starea de urgență și despre reușitele lor de la începutul lui 2020. Totodată, la finalul lunii martie românii intrau în bootcamp-ul grupei de startups a programului de accelerare InnovX-BCR, menit echipelor cu cifra de afaceri între 100.000 și 1 milion de euro. Despre experiența programului și modul în care i-a ajutat prezența într-un accelerator puteți afla din acest material.

Despre Finqware poți citi pe larg în articolul scris pe start-up.ro.