Platforma Fitbit SDK, disponibilă de mâine într-un sistem preview pentru dezvoltatori, include accesul la Fitbit OS Developer Beta Firmware, la Fitbit Studio, cât și la materiale informative pentru dezvoltare. Mai mult, alături de aplicațiile Strava și Weather, disponibile încă de la lansarea ceasului Fitbit Ionic, alte aplicații populare precum Flipboard, GAME GOLF și Surfline vor fi disponibile din această toamnă.

În România, Fitbit Ionic și căștile wireless Fitbit Flyer se pot deja precomanda, în exclusivitate, de la Orange România. Produsele vor fi livrate către clienți începând cu data de 16 octombrie.

Având la baza experienţă companiei în domeniul menținerii sănătăţii, Fitbit Ionic are integrat și un senzor SpO2 pentru ca, în viitor, dispozitivul să poată identifica şi boli precum apneea în somn. Mai mult, produsul vine echipat cu un sistem GPS de ultimă generaţie, iar tehnologia avansată permite o monitorizare mai precisă a pulsului. Ionic are o memorie de stocare de 2.5 GB, transmite în timp real cele mai importante notificări primite pe telefonul mobil și are o gamă variată de aplicații și fețe pentru ceas disponibile în Fitbit App Gallery.

După teste complexe, durata de viaţă a bateriei între încărcări este de 5 zile, Fitbit Ionic fiind compatibil cu iOS, Android şi Windows, şi având o rezistenţă la apă de până la 50 metri.

Fitbit Flyer, primele căști wireless produse de către Fitbit, beneficiează de un design durabil, fiind rezistente la transpirația din timpul exercițiilor fizice. De asemenea, căștile Flyer au și o acuratețe a sunetului impecabilă, putându-se conecta automat cu ceasul inteligent Fitbit Ionic sau orice dispozitiv cu sistem Bluetooth preferat de către utilizatori.

Noua aplicație Fitbit Coach, care include peste 90 de antrenamente video și audio, va fi disponibilă pe dispozitivele cu sistem de operare Android, iOS și Windows începând cu luna octombrie a acestui an, cu prețuri pornind de la 8,99 EUR pe lună sau 43,99 EUR pe an. Primele programe de sănătate cu sfaturi personalizate vor fi disponibile începând de anul viitor, în secțiunea "Coach" din aplicația Fitbit.