Printre investitori se numără Nestlé, Fondul European de Investiții, Fondul Italian de investiții, Bpifrance și antreprenori.

Five Seasons Venture are o viziune largă asupra tehnologiilor agroalimentare, concentrându-se pe provocările startup-urilor la început de drum, care încearcă să facă față schimbărilor în ceea ce privește preferințele consumatorilor. De asemenea, urmărește tehnologiile de trasabilitate și ambalare, creșterea randamentului în ferme și reducerea deșeurilor.

Sectorul industriei alimentare și agritech reprezintă o zonă care primește din ce în ce mai multă atenție, iar ca rezultat, investițiile globale au depășit 10 miliarde de dolari în 2017, în creștere cu 29% față de anul precedent.

Five Seasons Ventures a anunțat că vor face cam trei sau patru investiții pe an, cu o valoare de 2-4 milioane de euro fiecare, existând posibilitatea de finanțare ulterioară cu o sumă de până la 12 milioane de euro.

Reprezentanții Five Seasons consideră că în Europa se observă o lipstă de investitori dedicați alimentelor și zonei agritech, relatează tech.eu. Aceștia au mai spus că investițiile în acest domeniu sunt cu atât mai necesare în contextul în care se remarcă un interes sporit din partea consumatorilor în ceea ce privește nutriția – de la reducerea consumului de sare, zahăr și grăsimi, până la nutriția personalizată.

„În 2018, oportunitatea de a investi în tehnologia alimentară îmi amintește unde erau software-ul și internetul în 1997, atunci când un val uriaș de inovații nu era încă satisfăcut de o ofertă potrivită de capital", a declarat Ivan Farneti, partener Five Seasons. „Este timpul să investim în acest sector, aducând împreună capitalul instituțional și mentalitatea investitorilor de capital.”