Alex Govoreanu a fondat Vezicatface.ro pentru a-i ajuta pe șoferi să-și găsească o mașină second-hand fără să ia țepe de la samsari sau să dea un preț prea mare. E antreprenor de când se știe și după facultate, pe lângă câteva internship-uri, a început propria afacere, alături de Daniel Enescu. Cu ocazia Global Entrepreneurship Week, Alex ne-a spus ce l-a inspirat să fie antreprenor.

Daniel Enescu și Alex Govoreanu
Daniel Enescu și Alex Govoreanu

În videoclipul de mai jos Alex mărturisește povestea devenirii lui antreprenoriale. Crede că începuturile au fost sădite chiar din copilărie, când părinții îi făceau cadou cuburi. El le folosea pentru a construi un oraș în camera lui, care se autosusținea și le făcea viața mai bună prietenilor imaginari. Așa a început antreprenoriatul.

Citește aici despre Global Entrepreneurship Week

Alex a ajuns la Vezicatface.ro descoperindu-l pe Daniel. „Terminasem facultatea și urma să plec în străinătate să lucrez într-o corporație. Daniel mi-a vândut ideea lui repede, după ce m-am văzut cu el printr-un prieten comun“, spunea Alex într-un interviu start-up.ro acum o lună.

„Nu trebuie să te uiți mult ca să recunoști pe cineva antreprenorial, care se simte bine cu libertatea. I-am spus: <<măi omule, nu vei fi fericit. Am această idee, hai să o facem împreună. Eu nu am atât de mult timp, dar tu vei avea și timp, dar și libertate>>“, a povestit Daniel momentul fondării Vezi Cât Face și inițiativa antreprenorială a lui Alex Govoreanu.