După o investigație de patru ani, Google a căzut de acord să plătească o amendă de aproape un miliard de euro către autoritățile franceze din cauza faptului că nu și-a declarat toate activitățile fiscale din Franța, potrivit Reuters.

Această plată prevede o sancțiune de 500 de milioane de euro și taxe adiționale de 465 de milioane de euro.Țările europene au fost tot timpul nemulțumite de faptul că Google plătește atât de puține taxe, deși face profituri uriașe pe seama utilizatorilor europeni. Google a găsit o metodă să evite plata de taxe prin înființarea unei filiale în Irlanda.

"Am soluționat disputa cu autoritățile franceze, care a persistat mai mulți ani. Acordul cuprinde o sancțiune de 500 de milioane de euro și 465 de milioane de euro în taxe suplimentare pe care am fost de acord să le plătim", a spus un reprezentat al Google.

Franța ar fi vrut să obțină 1,6 miliarde de euro de la americani, însă trebuie să se mulțumească cu 965 de milioane de euro. Google a plătit o amendă similară și către autoritățile britanice pentru a soluționa o dispută pe aceași temă.

În martie, Google a fost amendată de Uniunea Europeană cu aproape 1,5 miliarde de euro pentru practici abuzive în materie de publicitate online. Suma totală a amenzilor aplicate companiei Google se ridică la 8,2 miliarde de euro.