Fundația NESsT România lansează, în parteneriat cu Fundația UniCredit, UniCredit Bank și UniCredit Business Integrated Solutions, competiţia „Puterea afacerilor sociale – Program strategic de susținere financiară și de consolidare a capacităților pentru afaceri sociale cu impact sporit în România”. În acest program se pot înscrie până pe 22 iunie 2018 întreprinderi și afaceri sociale, înființate și conduse de ONG-uri (asociații, fundații), cooperative sau diferite tipuri de entități comerciale (PFA, SRL, II) care urmăresc rezolvarea unei probleme sociale.

Prin acest program, NESsT și UniCredit vor sprijini dezvoltarea unor afaceri sociale existente, care creează locuri de muncă și / sau oportunități reale de generare de venituri sau oferă servicii de plasare pe piața muncii pentru grupuri defavorizate. În cadrul competiției, trei afaceri sociale pot câștiga granturi în valoare de 15.000 euro fiecare și servicii de consultanță de business pentru un an de zile. Câștigătorii vor avea șansa de a obține un premiu suplimentar în valoare de 5.000 euro, oferit de Fundația UniCredit sub iniţiativa „Your Choice, Your Project”, afacerii sociale care primește cel mai mare număr de voturi din partea angajaților Grupului UniCredit.

Maurizio Beretta, Chairman Fundația UniCredit, declară: „Ne bucurăm să susținem din nou această competiție de granturi pentru afaceri sociale în România. Obiectivul nostru este să dezvoltăm capacitatea afacerilor sociale din România care, prin soluții inovatoare de business, contribuie la incluziunea socială a persoanelor din categorii defavorizate și la creșterea economiei locale. Suntem convinși că granturile și orele de consultanță oferite câștigătorilor vor aduce un plus de valoare considerabil grupurilor țintă vizate de aceștia.”

Principalele etape ale proiectului sunt următoarele:

  • 26 aprilie – 22 iunie - perioada de înscrieri în competiție;
  • 25 iunie – 20 iulie - finaliștii vor participa la un workshop de 2 zile și se vor pregăti alături de specialiștii NESsT pentru a-și susține planul de creștere a afacerii în fața comisiei de investiție;
  • 26 iulie – pitchul finaliștilor, în urma căruia o comisie de investiție (formată din reprezentanți ai grupului UniCredit, reprezentanți ai mediului de business și ai Fundației NESsT) va selecta cele trei afaceri care primesc granturile;
  • august 2018 – mai 2019 – acordarea granturilor și a sprijinului de tip incubare de afacere pentru câștigători.

„De-a lungul celor 6 ani în care am susținut programul NESsT de dezvoltare a afacerilor sociale, am observat potențialul deosebit al acestor antreprenori de a genera valoare în comunități. Antreprenorii sociali sunt cei care care contribuie la crearea de locuri de muncă sau generarea de venituri suplimentare pentru grupuri excluse de pe piața muncii”, a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank, explică demersul de susținere a afacerilor sociale.

Girolamo Antonucci, Branch Manager al UniCredit Business Integrated Solutions România, evidențiază implicarea angajaților în program: „Continuăm și în acest an, la nivel de Grup, misiunea de a promova afacerile sociale și de a ne implica în susținerea lor prin proiectul «Your Choice, Your Project». El spune că investesc direct în antreprenori, „prin împărtășirea «know-how-ului» de care dispunem și training, folosindu-ne de abilitățile și competențele noastre specifice, pornind de la nevoile antreprenorilor, pentru a-i ajuta să se dezvolte”.

Mai multe informaţii despre program și formularul online de aplicare găsiți aici.

NESsT creează oportunități de angajare și venituri sustenabile pentru persoanele excluse de pe piața muncii, prin sprijinirea antreprenorilor cu investiții financiare, oferirea de asistență tehnică pentru dezvoltarea afacerii și acces la capital social.

Fundația UniCredit este o fundaţie corporativă care a fost înfiinţată în anul 2003. Unul dintre scopurile principale ale acesteia este de a contribui la dezvoltarea solidarităţii şi activităţilor caritabile în comunităţile şi teritoriile în care UniCredit este prezentă (14 ţări din Europa şi Asia Centrală).