Dacă ești proprietarul sau administratorul unei afaceri mici, ești mereu ocupat să gestionezi toate activitățile. Evident, adesea, poți fi tentat să tai colțul pentru a face cât mai multe lucruri într-un program încărcat. Dar această strategie îți poate afecta eforturile de management. Partea bună este că te poți ajuta în sarcinile de zi cu zi dacă vei lua în considerare câteva aspecte esențiale de management, de care firma ta va beneficia în mod direct.

Dar înainte să venim cu sfaturi te invităm să te înscrii la Startup Your Life, o tabără intensivă de patru zile în care înveți noțiuni de antreprenoriat, leadership și lucrezi în echipă. Aici vei învăța noțiunile juridice esențiale, promovare online și offline, management. În plus, faci networking, te distrezi și creezi potențiale afaceri.

Până atunci, iată câteva sfaturi de leadership. Între 17 și 20 mai vei învăța și despre management de la Valentin Maior, fondator al Romanian IT, o comunitate de specialiști români din toată lumea.

Deleagă eficient

Cheia succesului în leadership este de a învăța să delegi în mod eficient atât responsabilitatea pentru îndeplinirea sarcinilor, cât și autoritatea necesară pentru a face lucrurile. Mulți șefi simt că trebuie să controleze fiecare pas pe care îl fac angajații lor. Dar micromanagementul este o rețetă pentru eșec. În momentul în care delegi sarcinile, îți ajuți angajații să îndeplinească mai multe sarcini și să își dezvolte încrederea și abilitățile de leadership.

Stabilește obiective

Fiecare angajat are nevoie de obiective spre care să tindă. Acestea se asigură că ei lucrează în direcția obiectivelor generale ale organizației. Așadar, stabilește obiective specifice și măsurabile, apoi monitorizează în mod regulat progresul angajaților în direcția realizării acestora, dar fără să ajungi în extrema de micromanagement, menționată anterior.

Comunică

Mult prea puțini șefi comunică bine. Antreprenorii și administratorii de afaceri au un program foarte încărcat, de aceea le este greu, adesea, să-și țină angajații la curent cu ultimele noutăți din firmă. Cu toate acestea, trebuie să depui toate eforturile pentru a le oferi angajaților informațiile necesare, dacă vrei să-și îndeplinească sarcinile rapid și eficient.

Dacă vrei să înveți cum să faci toate aceste lucruri și altele în plus, să știi că am anunțat înscrierile deschise la tabăra de antreprenoriat Startup Your Life.