Valoarea totală a premiilor este de 1 milion de euro. Totodată, în premieră, o serie de business angels din rețeaua TechAngels și fonduri venture capital (precum GapMinder Venture Partners și RocaX) se unesc să investească împreună în “Cel mai bun startup”, oferind cel mai mare premiu dintr-o competiție de startup-uri. Astfel, câștigătorul marelui premiu va beneficia de o investiție totală de 125.000 de euro.

Cei interesați își pot înscrie proiectele pe website-ul evenimentului până joi, 10 octombrie.

În competiția organizată în cadrul conferinţei How to Web sunt așteptate să aplice peste 200 de startup-uri care dezvoltă produse tech, dintre care vor fi selectate 20 pentru sesiunea de pitching. Acestea vor avea acces la beneficii în valoare de 1 milion de euro prin programul F6S Alpha Founders oferit de F6s.

Cele mai promițătoare trei startup-uri, care vor câștiga premiile pentru “Cel mai bun startup”, “Cel mai bun pitch” și “Premiul pentru cea mai bună inovație”, vor beneficia și de acces la conferința TechCrunch Disrupt Berlin, precum și de un stand de prezentare și șansa de a concura la Startup Battlefield. Aceasta din urmă este una dintre cele mai importante conferințe de tehnologie și antreprenoriat din lume.

Participarea la Startup Spotlight este gratuită și este deschisă startup-urilor early-stage atât din România, cât și din Europa Centrală și de Est.

Mentorat și întâlniri cu investitori de top la Startup Spotlight

După încheierea sesiunii de aplicări urmează evaluarea și selectarea a 20 de startup-uri care, după o sesiune de pitch training, vor intra în etapa finală a competiției din cadrul How to Web 2019, eveniment ce are loc în perioada 30 - 31 octombrie 2019.

Toate cele 20 de echipe selectate vor beneficia de mentorat, întâlniri cu potențiali investitori și expunere media. Mentorii care se implică în Startup Spotlight sunt antreprenori și oameni de afaceri de top, printre care Enis Hulli (Partener 500startups), Jag Singh (Managing Director la Techstars Berlin), April Dunford (Positioning Expert & CEO în cadrul Ambient Strategy), Dave Hogue (UX Design Lead la Google) și Andrei Pitiș (VP Product și Head of European Development Centers la Fitbit).

De asemenea, concurenții vor avea întâlniri cu investitori precum Carmen Sebe (Partener la Gecad Ventures), Cristian Munteanu (Partener Early Game Ventures), Ondrej Bartos (Partener Credo Ventures), dar și cu reprezentanți ai celor mai active acceleratoare corporate din România precum KPMG Startup Grow Pad, Orange Fab, BCR-InnovX sau Tech’n Trade by METRO SYSTEMS.

Printre foștii câștigători și participanți ai competiției Startup Spotlight se numără TalentBrowse – platformă online de recrutare, TypingDNA– securitate digitală, Scooterson – mobility, Omniconvert (inițial denumit Marketizator) – platformă online de optimizare a ratelor de conversie, Incrediblue – platformă online de închiriere yachturi, Mavenhutgaming, Green Horse Gamesgaming, Retargeting – platformă online de marketing, Symme3D – bioprinting 3D. Totodată, startup-ul MEDIjobs, cea mai mare platformă online de recrutare în domeniul medical din România, a atras investiții de aproape 1 milion de dolari.

Cine sunt investitorii Startup Spotlight?

TechAngels România este rețeaua de business angels care investește în startup-uri tech din regiune și facilitează accesul acestora la investitori și expertiza de care au nevoie.

GapMinder este un fond de investiții care dispune de 40 de milioane de euro. GapMinder investește atât în startup-uri în stadiu de MVP și Accelerare, cât și serii de tip Seed sau Series A, în companiii cu tracțiune inițială sau chiar venituri în hyper-growth.

RocaX este unul dintre cele mai noi fonduri de investiții din România. Echipa fondului și-a propus să susțină startup-urile atât prin finanțare și know-how, cât și prin oportunități de validare în piață a acestor inițiative.

How to Web a fost lansat în 2010 și a devenit rapid unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Europa Centrală și de Est. Începând din 2018, conferința intră sub umbrela ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii.

Speakeri confirmați pentru 30-31 octombrie

Printre speakerii conferinței se numără și Vladimir Oane (antreprenorîn serie, UberVu și Deepstash), Udit Batra (expert produs, Booking.com), Dan Toma (expert în inovație și autor al The Corporate Startup), Carlos Espinal (investitor, Seedcamp), Jeroen Corthout (expert în produs și vânzări, SalesFlare), Sean Sheppard (marketer, GrowthX and GrowthX Academy), Irina Scarlat (Project Manager European Growth Machine, Revolut) și Enis Hulli (investitor, 500startups Istanbul).

Anul acesta startup-urile din tehnologie vor putea să intre în competiție în cadrul a două programe diferite: Startup Spotlight (în parteneriat cu KPMG) și UiPath Automation First CEE Awards.

Biletele la eveniment se pot achiziționa online aici.