Lectură de 4 min

Idei de afaceri 2021: nișe care aduc profit în pandemie

Abonează-te pe  
Afacerile de succes se pot dezvolta chiar și în momentele în care anumite sectoare economice nu funcționează la parametri optimi. Trebuie doar să afli ce-și dorește piața, să ai niște bani puși deoparte pe care să-i investești și să ai ideea de afaceri potrivită. Avem pentru voi cinci idei de afaceri pentru 2021 pe nișe care aduc profit în pandemie.
Idei de afaceri 2021: nișe care aduc profit în pandemie

Construcții cabane și case modulare

Încă din primăvara anului trecut, de la debutul pandemiei de coronavirus în țara noastră, multe persoane care lucrează în corporații, și care au avut norocul de a-și continua munca fără a fi nevoite să mai meargă zilnic la birou, au preferat să-și mute home office-ul mai aproape de natură.

Fie au cumpărat deja o căsuță în afara marilor orașe, fie au închiriat o casă la curte pe care au transformat-o în reședință de pandemie.

Și cum tot mai mulți orășeni caută să fugă de apartamentele înghesuite, de ce să nu faci o afacere benefică de ambele părți?

Una dintre ideile de afaceri pe care ți le recomandăm pentru 2021 este axată pe segmentul de construcții de cabane și case modulare.

Avem și un exemplu, Rentakub. Rentakub este un proiect turistic care aduce în România un nou concept, întâlnit frecvent în țările nordice: creează o rețea de case de vacanță modulare, sub forma unor kub-uri din lemn, pentru închiriat la nivel național.

La final de decembrie 2020 rețeaua de case de vacanță Kub anunța că a înregistrat un grad de ocupare peste 80% în timpul săptămânii, chiar din primele luni de când s-au lansat, datorită valului de „Work from Home”, implicit flexibilității pe care acesta o oferă, făcând față pandemiei.

Cum poți deveni partener Rentakub? Pentru a intra în rețea partenerul trebuie să dețină un teren constructibil cu acces la utilitățile minime necesare (apă, curent). De asemenea, partenerul trebuie să aibă o formă de organizare juridică și mai ales să aibă dorința de a primi turiști. O a doua categorie de parteneri care pot intra în rețea sunt companiile care activează în domeniul turismului sau care intentionează să intre în acest domeniu și vor să dezvolte capacități de cazare specifice conceptului Rentakub.

Mai multe detalii puteți afla aici.

Idei de afaceri 2021: Cafea de specialitate pentru acasă

Tot în aceste luni de pandemie ne-am mutat la biroul de acasă și micile plăceri pe care le aveam când mergeam zi de zi la biroul nostru tradițional. Una dintre ele: cafeaua. Și cu cât mai bună și mai plăcut gustul, cu atât mai bine.

Și cum mulți dintre noi am ajuns să apreciem gustul cafelei de specialitate, multe branduri și-au adaptat oferta pentru ca noi să ne bucurăm în continuare de ea acasă pe bază de abonament, sau cumpărând-o direct online (5 to go, Starbucks, MABÓ Coffee, Nescafe).

În plus, sunt pasionați de cafea care au transformat în idee de afaceri această pasiune pentru cafeaua de specialitate și nu au dus lipsă de comenzi.

Dacă ți se pare o idee de afaceri pentru 2021 cafeaua de specialitate pentru acasă, e cazul să știi că investiția în lansarea unui astfel de serviciu este undeva la 10.000 de euro.

Închiriere gadgeturi

S-a lansat recent noul Samsung Galaxy S21 Ultra. Arată bine, l-am văzut și noi și l-am și testat o vreme (poți vedea aici review-ul). Și Lenovo ThinkPad X1 Fold, primul PC pliabil din lume, arată foarte bine, dar prețul e cam piperat (și pe el poți să-l vezi în toată splendoarea lui în acest review).

Pentru toate acele momente în care ai tânjit după vreun gadget, și pentru a-i ajuta pe mulți care sunt ca tine, o idee de afaceri interesantă ar fi cea a unui serviciu de închiriere gadgeturi.

Și îți dau și aici două exemple. Unul despre care scriam anul trecut, deci în plină pandemie, Lizit, care este un marketplace unde poți găsi o gamă de gadgeturi pe care le poți închiria de la o lună la 12 luni. E un marketplace destinat celor care au nevoi punctuale, de exemplu o dronă sau un aparat de fotografiat pentru vacanță, dar și pentru cei care vor să aibă cele mai noi gadgeturi, dar fără abonamente la operatori, ci printr-un abonament de 12 luni.

Și ar mai fi și Stuffz, platforma online care te ajută să obții bani din închirierea gadgeturilor către alte persoane și îți permite să iei spre închiriere, un business lansat publicului larg încă din 2019.

Idei de afaceri 2021: Servicii de curățenie pentru acasă

Dacă deja toată casa ta e lună și simți nevoia să te apuci să faci ordine și pe la vecini, o afacere cu servicii de curățenie pentru acasă este o idee bună ca să faci niște bani extra.

Este o idee de afaceri cu potențial, mai ales că astfel de servicii sunt utile în orice moment, fie că suntem în pandemie, sau nu, și, mai ales, este profitabil. În vara lui 2019 scriam despre Cleany, o platformă de servicii de curățenie fondată de doi studenți în 2018, care la acel moment primise o investiție în valoare de 150.000 de euro de la Casta.ro, agenția imobiliară online finanțată de fondatorul Neogen, Călin Fusu.

Iar anul trecut scriam despre lansarea Helppy, care pe lângă serviciile de curățenie, mai listează și diverși meșteri care pot face mici reparații prin casă când ai nevoie. Finanțarea serviciului a fost făcută din servicii proprii și se ridică la 150.000 de euro, iar la momentul în care scriam povestea lor, în mai 2020, Ioan Dumitrache, unul dintre fondatori, preciza că veniturile lunare ajung la 30.000 de lei.

Poți să citești pe larg despre Helppy în acest material.

Instructor de crafts pe YouTube

La fel cum scriam și într-un material anterior în care vă dădeam alte câteva exemple de idei de afaceri ieftine de început în 2021, dacă ești îndemânatic și din mâinile tale ies tot felul de picturi extraordinare, croșetezi, te ocupi cu țesutul, coși, știi să sufli viață într-o o bucată de lut sau de lemn, ai putea lua în considerare ca și idee de afaceri monezitarea abilităților și activităților tale prin scurte video-uri postate pe YouTube. În Statele Unite, un structor de crafts ajunge să câștige între 25 și 50 de dolari pe oră.

Extra tip: listează-ți serviciile pe BizTool.ro

Dacă ești specialist în marketing, soluții financiare, ești contabil, avocat sau programator, te așteptăm alături de noi pe platforma BizTool.ro ca să-ți oferi expertiza antreprenorilor la început de drum care au nevoie de ajutor. BizTool.ro, powered by start-up.ro, este un marketplace de servicii care conectează specialiștii cu antreprenorii de la noi. Vino și tu alături de noi!

Pe aceeasi tema: