Sănătate

Human Link este produsul românesc prin care familiile bolnavilor de Alzheimer nu mai riscă să-i piardă. Human Link este un ecosistem format dintr-un smartwatch, o aplicație de mobil, dar și o asigurare de viață pentru cei care au grijă de bolnavii de Alzheimer. Echipa condusă de George Georgescu a fost câștigătoarea concursului Changeneers. start-up.ro a realizat un interviu cu George și îl puteți urmări aici.

Alimentare sănătoasă

LifeBox.ro este una dintre platformele locale care ne ajută să mâncăm sănătos. Afacerea a fost pusă pe roate de către Alex Cîrțu, bucătar profesionist, și Anamaria Iulian, doctor nutriționist. Și ce combinație de antreprenori putea fi mai bună decât una care se asigură că se poate mânca gustos și sănătos în același timp. În esență, utilizatorii pot comanda acasă ori la birou cele 3 mese principale și 2 gustări necesare într-o zi, în funcție de nevoile lor: dacă își doresc să slăbească, să-și mențină greutatea sau să-și modifice compoziția corporală. Povestea lor a apărut pe start-up.ro încă anul trecut și o puteți citi aici.

Mediu

CUIB este o afacere socială din Iași care arată cum poți face bani fără să distrugi lumea înconjurătoare. Potrivit lor, importurile afectează mediul înconjurător din cauza transporturilor, toate ambalajele cu care sunt împachetate produsele ajung să sufoce natura, industria producătoare de carne este unul dintre cei mai mari poluatori. Din aceste motive, încearcă să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității, pe trei dimensiuni: mediul natural, cel social și cel economic. Despre locul din Iași care CUIBărește idei creative și dezvoltarea durabilă citește aici.

Accesibilitate

Simprints oferă comunităților din zonele defavorizate acest la servicii publice prin identificarea biometrică. Este vorba despre un startup care a creat scanner portabil. Dispozitivul folosește un algoritm pentru a crea un ID unic, care ajută la construirea unei baze de date biometrice complexe. Odată ce persoanele sunt înregistrate cu succes, medicii le pot accesa întregul istoric medical digital. Românca Alexandra Grigore este cofondatoarea organizației care a construit scannerul. De altfel, prin activitatea sa, Alexandra a reușit să-l impresioneze chiar pe Bill Gates, care i-a plătit doctoratul la Universitatea Cambridge - 13.000 de lire sterline pe an. Citește despre proiect aici.

Educație

WellCode este o platformă românească online care învață elevii programare gratuit. Aceasta conţine o serie de peste 200 de lecţii şi probleme care îi ajută pe tineri să se pregătească atât pentru Bacalaureat, cât mai ales pentru o viitoare carieră în domeniul informatic. Fiecare concept nou este explicat cu exemple din viaţa reală, astfel încât beneficiarii cursurilor online să înţeleagă unde se pot aplica aceste cunoştinţe nou învăţate. Puteți citi mai multe despre proiect aici.