Pe lista de voluntari care pot aduce Cumpărături la ușa ta se află acum și persoane din județe precum Arad, Constanța, Dâmbovița, Galași, Maramurea, Mureș, Prahova și Timiș.

”Voluntarii noștri abia așteaptă să livreze alimente, produse de igienă și medicamente. Dați-ne de lucru la 0727 03 03 03”, spun inițiatorii proiectului într-o postare pe Facebook.

Cumpărături la ușa ta e o inițiativă a Geeks for Democracy, o comunitate de profesioniști cu diferite abilități care pun la comun timp, resurse și cunoștințe pentru a ajuta societatea civică și implicarea cetățenilor.

Cumpărături la ușa ta este un proiect de tip reacție rapidă, prin care voluntari pot ajuta persoanele aflate în imposibilitate de a se deplasa să primească alimente și/sau produse sanitare, pe durata epidemiei coronavirus/COVID-19, avându-l ca inițiator pe Marian Radună. Proiectul a fost demarat alături de voluntari din Capitală în data de 12 martie.

Pentru a participa la această campanie de ajutare a celor care pot risca dacă ies în comunitate în această perioadă, mai ales a celor bătrâni, oamenii pot completa un formular online, iar apoi Geeks for Democracy îi ajută cu detalii logistice și organizare.

De asemenea, se poate dona la acest link pentru a ajuta cheltuielile cu transportul, măștile, mănușile și dezinfectanții.