10 antreprenori vor fi selectați pentru a participa la Startarium Focus, potrivit organizatorilor programului.

Startarium Focus a ajuns la ediția a II-a și are ca temă principală validarea produsului. Validarea este prima etapă în atingerea stadiului de Product-Market Fit, poate cel mai important obiectiv pentru un start-up.

Timp de două luni de zile, participanții la program vor primi îndrumare, vor împărtăși resurse, soluții și perspective în mai multe formate: mentorat 1-la-1 cu mentorii din rețeaua Startarium, peer-sharing, group learning, retrospectivă, teorie și practică.

Sesiunile de mentorat 1-la-1 se vor desfășura după propriile calendare ale participanților selectați în program, cu suficient timp între ele pentru implementarea temelor primite.

Mentorii care îi vor susține pe antreprenori în ediția a II-a de Startarium Focus sunt: Remus Gogu - Senior UX Designer, Minna Technologies, Mirela Bucovicean – Fondator, Molecule F, Molecule PR, BICI, Ana Haralambie - Managing Partner, Ghidul Miresei, Piața pe Roți, Natalia Bejan - Director Executiv, Startup Moldova, Paul Călin- Founder, Wild Thing, Team Coach – EA, Wild Thing, The Entrepreneurship Academy, Indira Abdulvoap - Business Consultant, Mihai Cepoi - Cofondator & CEO, Jobful, Ioana Hasan - Cofondator & Product Manager, SmartBill și Alexandru Neștian - Cofondator, iTUX & iTEX Design.

“Entuziasmul de la început te face să simți că poți muta munții din loc, dar te poate și împiedica să vezi lumea prin ochii viitorilor tăi clienți. În acel moment, validarea te ajută să investești timpul și capitalul tău cu mari șanse de reușită”, spune Remus Gogu, Senior UX Designer, Minna Technologies, mentor în cadrul Startarium Focus.

Antreprenorii selectați pentru a participa la Startarium Focus vor avea parte de progres pe un obiectiv concret: validare nevoie, validare soluție, validare produs, vor fi ghidați timp de două luni de zile de un mentor cu experiență, vor cunoaște noi parteneri de discuție pentru peer-sharing și networking.

Cine poate aplica la Startarium Focus?

Ediția curentă a Startarium Focus, derulată sub tema Validarea Produsului, se adresează startupurilor din orice domeniu care au deja un prototip, un MVP sau chiar un produs final, care au confirmat, măcar parțial, că nevoia clientului este una reală, antreprenorilor care se pregătesc să lanseze un business nou, dar și business-urilor deja lansate, dar care întâmpină dificultăți și caută cauza acestora.

Înscrierile sunt deschise până la 25 februarie. După închiderea perioadei de înscrieri, echipa Startarium alături de mentorii din program vor alege 10 finaliști, în baza aplicațiilor și obiectivelor lor de mentorat.

Startarium Focus a debutat în 2021 și este creat ca o experiență-capsulă de mentorat intens și creștere pentru antreprenori, în cohorte online de câte 10 antreprenori + 10 mentori. Fiecare ediție se concentrează pe o singură temă esențială în viața unei afaceri. Temele edițiilor din 2023 sunt validarea produsului, leadership/echipă și pitching.