Startup-ul românesc AlphaBlock a primit o investiție din partea firmei de venture capital Real Ventures, din Canada. Deși suma investiției nu a fost dezvăluită de niciuna dintre cele două părți implicate, se știe că startup-ul a fost evaluat la 15 milioane de dolari.

Compania se bazează pe tehnologia AI pentru a dezvolta soluții de management a investițiilor pentru fondurile de pensii, family offices (grup de investiții controlat de familie) și hedge fund-uri (un fond de investiţii cu o politică de investiții agresivă, bazată pe utilizarea unor strategii complexe de investiţie).

Startup-ul AlphaBlock a fost fondat de Mukul Pal în februarie 2018, un antreprenor cu 20 de ani de experiență în cercetarea globală a pieței de capital. „Suntem încântați să colaborăm cu Real Ventures, deoarece ei înțeleg că industria financiară are o problemă alfa, administratorii de active nu oferă un cost net, rolul Alpha-urilor în gestionarea mai bună a riscurilor pentru fondurile globale de pensii și modul în care soluția necesară are nevoie de o convergență a blockchain, fintech și AI”, a explicat Pal, citat de publicația Eu-Startups. „Ne-am luat angajamentul să democratizăm inteligența cu noi tehnologii”, adaugă el.

AlphaBlock are operațiuni în India, Canada, Statele Unite și Europa, având centrul de R&D la Cluj.