S-a descoperit că cei de la Microsoft lucrează discret la un proiect, cu numele de cod „Bali”, care ar putea oferi utilizatorilor un control mult mai mare asupra datelor lor personale.

Informația inițială a fost dezvăluit pe Twitter de un utilizator, care spunea că „Bali este un proiect al Microsoft care poate șterge toate informațiile despre conexiune și cont (inverseprivacyproject). Încă este în versiune beta privată”, relatează Business Insider. "inverseprivacyproject" face referite la o lucrare publicată de cercetătorii Microsoft în 2014, în care se vorbește despre cum altcineva are acces la datele online ale utilizatorului, mai puțin el.

Ulterior, jurnaliștii au documentat subiectul și au găsit ceea ce părea a fi site-ul proiectului. Potrivit celor de la ZDNet, la pagina „Despre”, proiectul era descris ca fiind „o nouă bancă de date cu caracter personal care oferă utilizatorilor controlul asupra tuturor datelor colectate despre ei... Banca va permite utilizatorilor să stocheze toate datele (neprelucrate sau obținute indirect) generate de aceștia. Aceasta va permite utilizatorilor să vizualizeze, să gestioneze, să controleze, să distribuie și să monetizeze datele.”

În prezent, site-ul nu mai poate fi accesat.