”Monese a fost construit ca un cont pentru salarii. Așa că, vreau să anunț, în premieră, faptul că vom oferi IBAN-uri românești în următoarele săptămâni. Din păcate, nu pot spune încă și care vor fi costurile, însă vom oferi această opțiune în curând”, a spus Koppel, precizând faptul că, în prezent, Monese are circa un sfert de milion de utilizatori români.

Odată cu lansarea IBAN-urilor în lei, lucru care le va permite utilizatorilor să-și primească salariile pe cardul asociat contului Monese, fintech-ul britanic ia fața competitorilor de la Revolut, care, deși au anunțat încă de acum un an că vor lansa IBAN-urile în lei, extrem de așteptate de utilizatorii români, încă nu au făcut această mișcare.

Totodată, Monese este și în căutarea unui country manager care să conducă operațiunile din România.

Potrivit lui Norris Koppel, Monese a fost construit cu un singur scop: să le ofere oamenilor libertate să se miște pe oriunde își doresc în lume.

”Credem că viitorul în banking, și nu numai, este lipsit de frontiere”, a declarat CEO-ul și fondatorul Monese, prezent la evenimentul Future Banking: fintech edition.

Vezi aici și harta fintech-urilor românești: cei care schimbă industria financiară

”Am lansat în 2015 și acum suntem în 31 de țări, avem 14 limbi în aplicație, oferim conturi în mai multe valute. Un cont se face în numai câteva minute. Ne-am dorit să fie simplu de făcut”, a adăugat acesta.

”Ideea e de a-ți aduce toată viața într-o singură aplicație”.

Kopel a precizat faptul că Monese a reușit, până acum, să strângă investiții în valoare de peste 100 de milioane de dolari, inclusiv de la PayPal. De altfel, investiția de la PayPal a fost anunțată în toamna anului trecut, fintech-ul lansat în 2015 primind circa 60 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare de tip series B.

În acest moment, Monese are 1,5 milioane de clienți și adaugă cam 150.000 de noi useri în fiecare lună, 70% dintre utilizatori având depozite din salarii pe platformă.

Monese a fost lansat în 2015 de către Norris Koppel, ca primul cont curent administrat 100% de pe mobil. Povestea din spatele aplicației Monese este destul de des întâlnită, mai ales în cazul imigranților. Când Norris Koppel s-a mutat din Estonia în Marea Britanie, nu avea un raport de credit în Marea Britanie sau facturi de utilități prin care să dovedească adresa, astfel că solicitarea unui cont bancar i-a fost imediat respinsă. Fără un cont bancar, i-a fost aproape imposibil să-și primească salariul sau să închirieze un apartament.

Puteți citi aici, pe larg, un material despre Monese.

În prezent, persoane din întreaga Europă își pot deschide în doar 2 minute un cont curent în Marea Britanie, fără restricțiile impuse de băncile tradiționale. După instalarea aplicației pe telefon este nevoie doar de prezentarea unei fotografii a actului de identitate (pașaport, de cele mai multe ori).