Unul dintre acestea va fi și telefonul pliabil 5G al celor de la Huawei, anunțat să fie prezentat oficial în cadrul târgului de tehnologie MWC 2019, potrivit celor de la pocket now.

Deși Huawei anunța că lansează smartphone-ul pliabil până la finalul anului 2018, se pare că prezentarea oficială va avea loc în cadrul târgului Mobile World Congress 2019, de la Barcelona, programat pentru 25-28 februarie. Anunțul a fost făcut de Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group, la evenimentul de lansare a modemului Balong 5000.

El nu a oferit prea multe detalii pe acest subiect, dar a menționat că telefonul pliabil va fi disponibil cel mai devreme în luna aprilie. Acesta va permite conectarea la rețelele 5G cu ajutorul chipset-ului Balong 5000, alternativa Huawei pentru modemul Snapdragon X50 5G al celor de la Qualcomm.

Întrebarea despre când vom avea în mâini primele telefoane 5G este adusă în discuția tot mai frecvent, mai ales după ce mai multe companii au anunțat că lucrează la dezvoltarea acestora. Samsung și-a prezentat conceptul telefonului pliabil și este așteptat să fie lansat oficial în cadrul următorului eveniment Unpacked, pe 20 februarie, alături de Samsung Galaxy S10. Compania declara că va lansa primul smartphone 5G în prima jumătate din 2019. Între timp, Motorola promitea că va fi prima companie care le va permite utilizatorilor să se conecteze la rețelele 5G, cu ajutorul celor de la Qualcomm.