Am discutat în acest nou episod al seriei online #NOHACK cu Liviu Arsene, Senior Cybersecurity Analyst la Bitdefender, partenerul nostru în acest proiect, despre noul produs de protecție Bitdefender pentru iOS (iPhone și iPad), despre sfaturile de bun simț despre cum să te protejezi, dar și despre cum să filtrezi traficul.

Ce poți afla din acest episod:

  • Cum să nu credeți orice primiți pe mail
  • Ce soluții ai la dispoziție și cum funcționează Bitdefender Mobile Security
  • Preconcepțiile despre protecția oferită de sistemul de operare iOS
  • Cum să ai grijă la ce permisiuni oferi aplicațiilor din App Store
  • De ce să te gândești la ce faci pe internet ca la apartamentul tău

Mitul protecției pe iOS

“Cum spuneam e o preconcepție, un mit. Există amenințări precum cele de tip phishing sau fraudă, spre exemplu primiți un email cu un link care vă promite o reducere de peste 90% la utlima generație de telefoane mobile dacă dai click acum. De cele mai multe ori pe telefoane cu iOS nu ai o soluție de securitate capabilă să-ți spună dacă linkul pe care-l vizitezi este unul fraudulos sau nu”, spune Liviu Arsene.

Bitdefender a lansat o soluție nouă de securitate pentru iOS care filtrează traficul, indiferent de browser, pentru a te proteja din start. “Începând de astăzi există această aplicație, o aplicație de securitate numită Bitdefender Mobile Security, care de fiecare dată când tu vei accesa un link, fie din email, fie un link pe care-l primești prin intermediul unei rețele sociale sau prin orice aplicație pe care tu o folosești pentru a discuta cu prietenii tăi și a împărtăși mesaje sau link-uri, îți va spune dacă acel link pe care tu trebuie să-l deschizi este unul sigur sau nu.”, spune Arsene.

Din episoadele anterioare:

Episoadele anterioare din seria #NOHACK

1. Cum îți ții copilul în siguranță pe internet

2. Imixtiunile din alegeri, un pericol iminent

3. Podcast #NOHACK - amenințările cele mai recente de pe internet

4. De ce este phishing-ul periculos și-ți poate compromite portofelul

5. Cum ar arăta lumea fără acces la tehnologie

6. Podcast #NOHACK - ce specific are fiecare sistem de operare