Dell și-a reîmprospătat seria XPS 13 cu trei noi variante: XPS 13, XPS 13 2-in-1 și un XPS 13 Developer Edition. Acestea sunt dotate cu noile procesare de la Intel din generația 11 și promit performanță, portabilitate și autonomie.

Unele dintre cele mai importante elemente ale unui laptop sunt tastatura, display-ul și touchpad-ul. Dell aduce îmbunătățiri la toate aceste capitole. În această perioadă când munca de acasă a devenit o necesitate, combinația de dispozitive potrivite pentru orice task de muncă, dar care pot fi folosite cu succes și pentru distracție e esențială.

Dell XPS 13 2-in-1, versatilitate la birou sau acasă

Dell XPS 13 2-in-1 are un display InfinityEdge de 13,4 inci cu un raport de 16:10 și o rezoluție 4K UHD+ și primește certificare HDR400. Panoul sensibil la atingere acoperă un gamut de culoare de 100% sRGB și 90% DCI-P3 și are un contrast de 1500:1.

Ceea ce înseamnă că este un ecran foarte bun pentru consum media, fie că e vorba de un joc sau un film (mai ales că are suport și pentru Dolby Vision) și ai putea să vezi și producții HDR datorită acelei certificări. În același timp, acesta poate reprezenta o opțiune și pentru creatorii de conținut care editează fotografii sau clipuri video.

Tastura MagLev se întinde de la o margine la alta, tastele sunt mari și ușor de apăsat, iar touchpad-ul este și el unul mare, dar și precis. În același timp, laptop-ul este realizat din materiale de calitate precum aluminiu sau fibră de carbon, fără a fi prea greu la 1,3 kg și nici gros la 14,3 mm.

La interior regăsim noua generație de procesoare Intel din seria 11 și există trei configurații: Intel Core i3-1115G4, Intel Core i5-1135G7 și Intel Core i7-1165G7. Alături de acestea regăsim procesoarele grafice Intel UHD sau noul Intel Iris Xe, ce promite să aducă îmbunătățiri semnificative în sarcinile care solicită mult procesorul grafic.

În ceea ce privește memoria RAM, vor fi opțiuni începând cu 8 GB DDR4 cu viteze de 4267 MHz și până la 32 GB pentru activități intense precum editare video. Și pentru a stoca toate proiectele sau jocurile ai la dispoziție SSD-uri PCIe de la 256 GB până la 1 TB. Toate aceste componente performante ar fi de prisos dacă laptop-ul nu ar avea un design termic performant care să le lase să ruleze la potențialul maxim, iar Dell XPS 13 2-in-1 are aerisire în spate, o cameră de aer cu vapori și două ventilatoare pentru a răci componentele rapid.

În ceea ce privește conectivitatea, Dell XPS 13 2-in-1 are două porturi Thunderbolt 4 (cu suport pentru DisplayPort și încărcare), un cititor de carduri microSD, mufă de căști și în cutie este inclus și un adaptor USB-C la UBS-A.

Fiind un produs de tip 2-în-1, acest laptop poate fi utilizat în mai multe feluri: cel clasic de laptop, ca tabletă, modul cort pentru vizionare de filme sau în modul prezentare.

Cum poate fi folosit și pentru cine este:

Acest model este pentru cei care vor un produs ce poate fi folosit într-o varietate de moduri, pentru cei care doresc un ecran sensibil la atingere pentru sarcinile de birou.

Pentru cei care preferă clasicii

Dacă preferi un dispozitiv clasic atunci noul Dell XPS 13 ar putea fi pentru tine. Acesta are același corp de aluminiu și fibră de carbon, bine finisat cu un ecran de 13,4 inci și cu margini negre mici ceea ce face ca aceasta să aibă un raport display-carcasă de 91,5%.

Display-ul este un punct atrăgător al acestui laptop și îl poți achiziționa în mai multe variante. În primul rând, XPS 13 poate veni cu un ecran 4K UHD, HDR400 ce acoperă 100% din gamutul de culoare sRGB și 90% din cel DCI-P3.

Acesta este sensibil la atingere, are o rată de contrast de 1500:1 și suprafața sa este antireflexivă. Este cu 6,8% mai mare decât ecranul de pe anteriorul Dell XPS 13, însă laptop-ul ca tot este cu 2% mai mic.

Dacă nu dorești în mod special rezoluție 4K pe laptop atunci există și două variante FHD+: unul sensibil la atingere și altul nu.

Și acest model are cele mai noi și mai performante componente și sunt disponibile variante cu procesoare de la Intel din generația 11, de la i3 până la i7. Memoria pornește de la 8 GB DDR4 4267 MHz și ajunge până la 32 GB în mod dual channel. Procesorul grafic este UHD sau Iris Xe.

Bateria este una destul de mare la 52WHr și ar trebui să acopere o zi de lucru fără probleme, iar la conectivitate avem două porturi de ultimă generație Thunderbolt 4, un port microSD și o mufă de căști.

Dell XPS 13 este un laptop portabil premium ce cântărește doar 1,2 kg (varianta fără touch) și 1,27 kg (varianta cu touch) și are o grosime de doar 14,8 mm. Pentru ca toate call-urile să meargă cum trebuie, cei de la Dell au echipat laptop-ul cu Wi-Fi 6 pentru o conectivitate excelentă.

Dell XPS 13 este un laptop ultraportabil premium pentru cei care vor o experiență optimă oriunde s-ar afla.

Nu în ultimul rând, există și versiunea XPS 13 Developer Edition, primul laptop care are instalată versiunea Ubuntu 20.04LTS, sistem de operare bazat pe Linux. Ubuntu 20.04 reprezintă parteneriatul de lungă durată al Dell cu comunitatea de dezvoltatori Linux în a furniza hardware certificat Ubuntu ce funcționează imediat cum ai scos laptopul din cutie.

Altfel, această versiune de XPS 13 nu este diferită de cea de mai sus: vorbim de procesoare performante, până la 32 memorie RAM, ecrane InfinityEdge și o baterie cu o autonomie de până la 18 ore și 49 de minute.

Cum poate fi folosit și pentru cine este:

Un laptop este similar cu un costum bine croit. Poate că nu este flashy ca alte produse tech, însă la fel ca un costum nu se demodează și va face o impresie bună oriunde ar fi, iar Dell XPS 13 nu face excepție. Este un laptop pentru scris, productivitate, consum media și ceva light gaming.