Săptămâna aceasta a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente din IT de anul acesta. Evenimentul de prezentare a noilor iPhone-uri a trecut și a lăsat în urma lui uimire, destul de mult hate și cel puțin un dispozitiv extraordinar.

iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X sunt cele trei telefoane prezentate în cadrul evenimentului. Iar dacă iPhone 8 și iPhone 8 Plus se diferențiază de modelele de anul trecut doar prin spatele din sticlă și ceva mai multă putere de procesare, iPhone X joacă în cu totul altă ligă. Are un display OLED care ocupă toată suprafața frontală, mai puțin camera foto și senzorul futurist de recunoaștere facială care proiectează o matrice de lumini infraroșii pe fețele utilizatorilor pentru a debloca instant telefonul.

iPhone X știe să te transforme și într-un emoji, să se încarce rapid și să se încarce și wireless. Dar și costă o avere: cel mai ieftin model e 999 de dolari și va ajunge pe piață abia în noiembrie.

---

Cea de-a doua ediție a DEV.PLAY s-a desfășurat săptămâna aceasta în Capitală și, pe lângă conferințele și dezbaterile susținute de nume mari din industria gamingului, evenimentul a găzduit și o competiție pentru dezvoltatorii de jocuri indie.

Două jocuri făcute de români au fost premiate de juriu. Astfel, jocul Raiders of The Lost Island a obținut premiile Best Design și Best Game of the Show. Jocul Yaga a obținut premiul Best Visuals și a câștigat competiția Nordic Game Discovery, organizată de una din cele mai importante conferințe de gamedev din lume.

Ambele jocuri vor fi lansate pe parcursul anului viitor, deci mai aveți ceva de așteptat până le veți putea încerca.

---

Cel mai versatil și mai distractiv smartphone al momentului, adică Lenovo Moto Z2 Play, a fost lansat oficial pe piața din România, alături de modulele Moto Mods.

Moto Z2 Play a fost prezentat în cadrul IFA Berlin și este un telefon mid-range premium care prinde superputeri mulțumită modulelor interschimbabile. Are un display full HD de 5,5 inch, un procesor cu opt nuclee, 3GB RAM și baterie de 3.000 de miliamperi. Capacul de pe spate se scoate ușor și în locul lui se poate pune un modul care transformă telefonul într-o consolă portabilă, un difuzor puternic, o baterie suplimentară sau chiar o cameră 360.

Cei care vor precomanda Moto Z2 Play vor primi gratuit și camera Moto 360.

---

Review-ul săptămânii a fost pentru smartphone-ul Blackberry , iar dacă l-ați ratat, îl puteți găsi în link. Eu sunt Tavi, vă mulțumesc că m-ați urmărit și ne revedem curând.