The Office, realizat cu sprijinul InnovX, este al treilea spațiu Cowork Timișoara, și al doilea hub activ al echipei. Aici sunt așteptate startup-uri care au nevoie de un spațiu de unde să pună bazele ideilor sale, dar care sunt și în căutarea unor mentori, a unor sfaturi sau a unui program care să îi ajute în accelerare și scalare.

Spațiu pentru comunitate

Echipa de aur din spatele The Office este formată din membrii Cowork Timișoara, hub și parteneri ai ecosistemului din 2017, echipa InnovX BCR, care de aproape 4 ani sprijină și susține comunitatea antreprenorilor tech din România și Orange care ajută antreprenorii în dezvoltarea inițiativelor tech prin programul Orange Fab.

Alături de ei, la evenimentul de lansare a fost și Daniel Mariniuc - General Manager Amazon Development Center Timișoara; Ciprian Man - cofondator Growceanu, platforma de business angels la nivel local și Sorin Maxim - CEO ADR Vest, ca reprezentant al colaborării publice în ecosistemul antreprenorial tech. La evenimentul de lansare au fost prezenți și doi reprezentanți ai mediului academic, Florin Drăgan - Rector Universitatea Politehnica Timișoara si Mădălin Bunoiu - prorector Universitatea de Vest Timișoara.

The Office este rezultatul unei colaborări de aproape 2 ani între Cowork Timișoara și InnovX BCR, într-un efort comun de a potrivit startup-urile regionale cu programul care să fie pe măsura nevoilor.

”Vrem să ne asigurăm că există o calibrare a valorii pe care programul InnovX o poate oferi startup-urilor din zonă, în termeni de mentori, parteneriate B2B și sprijin”, ne spune Andrei Munteanu, fondatorul Cowork Timișoara.

Noul hub oferă 48 de birouri, un spațiu de evenimente de 100 de persoane, 2 săli de ședintă pentru 8 persoane iar abonamentele sunt 180 euro/ birou. Dar există și discounturi pentru startupuri în funcție de câți membri sunt, în ce fază a dezvoltării sunt, astfel că prețurile sunt flexibile.

De când au anunțat The Office, Andrei ne spune că au primit peste 100 de cereri pentru cele 48 de birouri. ”Asta ne entuziasmează și, mai mult decât atât, ne validează ceea ce știam și noi, și anume că hub-urile sunt o tendință pe care ne așteptăm s-o vedem crescând și mai mult.”

Ca așteptări pentru The Office, fondatorul ne-a povestit că acum caută să creeze mixul potrivit de membri, genul de startuprui care să creeze interacțiuni și să transforme un spațiu într-o comunitate vie și flexibilă la nevoile ecosistemului.

În acest mix intră și InnovX, programul care armonizează lumea corporate cu lumea startupurilor, o inițiativă a BCR, colaborare care a ajuns și în Timișoara și despre care urmează să vă povestim mai multe în curând.