BRCI își propune să fie o bancă de nișă, care se va adresa clienților persoane fizice, în principal cu soluții bancare digitale. Pentru clienții persoane juridice , BRCI va furniza mai ales soluții de finanțare a nevoilor de creditare pe termen scurt, prin servicii de factoring domestic și de export, linii de credit și alte produse similare”, a declarat George Ciobănașu, Președintele Consiliului de Supraveghere al BRCI.

Următoarea etapă din planurile băncii include deschiderea a 10 agenții in orașele mari din țară în viitorul apropiat și facilități noi pentru clienții săi, inclusiv opțiunea de deschidere de cont online, cu produse de economisire și creditare facile dar la costuri foarte competitive.

BRCI și-a redus activitățile cu publicul în 2016, ca urmare a unui context economic nefavorabil, păstrându-și însă activele esențiale și licența de activitate bancară.

Redeschiderea vine ca urmare a intrării bănci în GFG Alliance în februarie 2020 și în contextul mai larg al unui plan de activități și investiții al grupului în România, totalizând mai bine de 1 miliard de euro – plan care include modernizarea viitoare a LIBERTY Steel Group în România și construcția de noi facilități energetice care să deservească zona.

BRCI este parte integrată a strategiei de investiții a GFG în una dintre cele mai dinamice economii ale Europei, după achiziția platformei siderurgice de la Galați în iulie 2019, ca vârf de lance a unei tranzacții cu Arcellor Mittal ce a inclus 7 obiective siderurgice pentru suma de 750 milioane de euro. GFG consideră că România oferă oportunități semnificative de creștere pentru activitățile sale și în domeniul bancar, dimensionat la aproximativ 24 miliarde de euro pentru împrumuturi destinate sectorului de afaceri și activități comerciale nefinanciare.

Deschiderea agenției a fost anticipată de vizita prim-ministrului României, care a inaugurat la începutul lunii iunie, împreună cu dl. Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG Alliance, clădirea viitorului sediu al BRCI în oraș.

„Am fost onorat să îl avem ca invitat pe premierul României la inaugurarea viitoarei agenții a BRCI la Galați. Acum, odată ce începem oficial operațiunile bancare, marcăm o etapă importantă pentru GFG Alliance in România. Această dezvoltare, împreună cu planul nostru de transformare a LIBERTY Steel Galați intr-un producător GREENSTEEL, demonstrează angajamentul și încrederea noastră în viitorul economic al României. Suntem încântați să primim o echipă atât de calificată și dedicată cum e cea a BRCI în familia GFG Alliance. Împreună vom construi reputația BRCI ca furnizor de încredere de soluții financiare adaptate IMM-urilor, clienților și angajaților noștri, pentru a-și depăși potențialul și pentru a contribui la stimularea creșterii economice și a prosperității în toată România.", a declarat Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG.