Antreprenorii au lansat în martie platforma https://ajutorspitale.ro/, o punte eficientă între nevoile spitalelor din toată țara la acel moment și resursele pe care companiile le puteau pune la dispoziția lor, dar nu știau cum și, mai ales, unde era nevoie de ele.

Nevoi concrete ale cadrelor medicale din diverse zone ale țării au fost acoperite până acum prin implicarea a zeci de companii, printr-un sistem structurat și funcțional implementat în timp record de prima platformă de la noi de acest tip, https://ajutorspitale.ro/ .

Prin intermediul #AjutorSpitale mai multe firme au ales să sprijine dedicat anumite centre medicale din regiunea lor, punându-și la dispoziție serviciile sau adaptându-le la nevoile specifice din spitalul ales, coordonați de echipa de voluntari care, zi și noapte, vreme de 2 luni, a gestionat o platformă uriașă de nevoi ale sistemului sanitar.

 • Donația în bani de peste 300.000 de euro a fost facilitată de #AjutorSpitale. Donațiile au fost direcționate către organizațiile partenere: Zi de Bine, Asociația pentru Relații Comunitare, Dăruiește Viață, Asociația Educativă GodMother.
 • 353.370 de echipamente de protecție, dintre care 158.000 de mănuși și peste 80.000 de măști, respectiv combinezoane
 • 19.648 produse de igienă, precum săpun lichid și solid sau detergent
 • 88 de tone de apă donate și livrate către unități sanitare
 • aproape 10 tone de alimente
 • peste 9.000 de porții de mâncare donate cu ajutorul restaurantelor partenere
 • 5.200 de teste diagnostic și 30 de bucăți de aparatură medicală (tensiomtre, pulsozimetre, termometre)
 • 3.400 litri dezinfectant
 • alte sute de produse necesare precum paturi, electrocasnice sau lenjerii de pat
 • 80 de voluntari au gestionat platforma, fișele de nevoi ale medicilor din toată țara, alături de 13 parteneri în proiect și 65 de donatori (companii, persoane fizice, ONG-uri). Companiile care s-au implicat sunt: Arctic Electrocasnice, Agricover, Autonom, Boromir, Carpatina, Esteto.ro, Fabio Pizza, FAN Courier, Fru Fru, Fruitbreak.ro, Global Archive Management, GSK România, HeadPrint.ro, Henkel, Intersport, KEIA, L’Incontro Titan, Medco, Mpeg, Napolact, Nutline, Red Angus Steakhouse, Rompetrol, Taverna Racilor, Todome.ro, Unilever, Vision Clean, Xella România. O parte dintre acestea și-au asumat pe termen lung să stea alături de spitalele din apropierea regiunii lor.
 • 990 de ceceri înscrise în platformă au fost validate
 • 24.750 de minute sau 412,5 ore au petrecut voluntarii la telefon cu medicii, pe parcursul a 64 de zile
 • Platforma https://ajutorspitale.ro/ a înregistrat este 42.000 de vizitatori pe site (martie, aprilie, mai)

Cine sunt voluntarii #AjutorSpitale?

Platforma #AjutorSpitale este un proiect inițiat de Dorin Boerescu (CEO 2Performant) cu susținerea Ilincăi Păun (CEO The Entrepreneurship Academy), a lui Alexandru Ghiță (Fondator Educativa) și a Ralucăi Negrea (Fondator Makesense) și implementată de o echipă de 80 de voluntari.

Printre primii care au răspuns „da” apelului inițiatorilor și s-au implicat ca voluntari se numără Bogdan Gheorghiu, Simona Negrea (profesor de Limba Franceză), apoi li s-au alăturat alți doi voluntari cu ștate mai vechi – Eduard Joghiu (care a venit cu multă experiență de organizare dată de munca sa pentru Țara lui Andrei) și Sabina Serbu (farmacist de meserie, care în timpul voluntariatului pentru #AjutorSpital a lansat și o platformă pentru cei care își caută job, https://noi-impreuna.ro/). Voluntarii implicați activ în proiect au fost: copii de medici, profesori, educatori, farmaciști, antreprenori, freelanceri, comunicatori, BTL-iști, oameni din banking, analiști și statisticieni.

În perioada următoare, platforma https://ajutorspitale.ro/ va rămâne activă sub formă de prezentare, fără fișele de cereri ajutor și donații, dar va putea fi reactivată oricând contextul sanitar o va cere, după cum au asigurat reprezentanții săi.