Se așteaptă ca mai mulți producători de smartphone-uri să-și prezinte telefoanele pliabile în 2019, iar unul dintre aceștia ar putea fi Xiaomi, dacă se confirmă că imaginile apărute în presă sunt cu un telefon al chinezilor.

Cunoscutul jurnalist Evan Blass, care oferă informații în exclusivitate înainte de lansarea telefoanelor, a publicat un video cu un smartphone pliabil despre care spune că nu poate să-i confirme autenticitatea, dar este probabil să fie produs de Xiaomi, citează cei de la 9to5google.com.

În imaginile video apare un dispozitiv cu origini chinezești, având în vedere că este setată limba chineză. Interfața telefonului prezintă similitudini cu interfața MIUI creată de Xiaomi, care include pictogramele din Status Bar și comenzile rapide ale ecranului din partea de jos a ecranului. Ora amplasată în colțul din stânga sus ar putea sugera că dispozitivul rulează Android 9 Pie.

În momentul în care telefonul este pliat, bara de jos devine mai îngustă, astfel că butoanele se deplasează automat pentru a se încadra în noua dimensiune a telefonului. Atunci când iese din aplicația deschisă, Google Maps, utilizatorul revine la homescreen și poate folosi dispozitivul pliat ca pe un telefon obișnuit, cu interfața optimizată pentru ecrane de dimensiuni mai mici.

Anul 2019 se anunță a fi unul cu mai multe lansări de dispozitive mobile inovatoare - Samsung și-a prezentat telefonul pliabil și e probabil să vedem anul acesta prima varianta comercială. Și Huawei anunța că lansează smartphone pliabil până la finalul anului 2018. Totuși, acestea nu sunt primele, întrucât un startup din China a pus, deja, în vânzare primul smartphone pliabil. În același timp, HMG Global urmează să prezinte oficial Nokia 9 PureView, telefonul cu cinci camere foto.

Rămâne de văzut cât de surprinzătoare vor fi dispozitivele și la nivelul specificațiilor tehnice, pe lângă elementul-cheie pe care mizează producătorii.