Serviciul de transfer online de bani, TransferWise, a lansat un serviciu de transfer direct în Facebook Messenger. E vorba de TransferWise Bot, un robot cu inteligență artificială care te asistă în misiunea de a transfera sume de bani.

transferwise transfer de bani facebook messenger

Potrivit comunicatului oficial, transferurile vor putea fi făcute din Marea Britanie, Statele Unite, Canada, Australia și Europa. Robotul de Facebook te ghidează prin toți pașii pentru transfer și trebuie să ai un cont activ pe TransferWise. Ai mai multe monede în care poți transfera bani, dar poți activa și notificări privind cursul valutar.

Facebook le permite utilizatorilor să transfere bani direct din aplicație în Statele Unite prin aplicația de Messenger, dar nu a lansat serviciul la nivel internațional. TransferWise spune că serviciul său e primul care permite intermedierea de tranzacții financiare internaționale prin aplicația Messenger.

transferwise transfer de bani facebook messenger

TransferWise a fost fondat în 2011 de estonienii Taavet Hinrikus și Kristo Kaarmann, frustrați de taxele cerute de bănci privind transferul internațional de bani. Compania a devenit între timp un unicorn, fiind evaluată la mai mult de un miliard de dolari, primind investiție de la grupuri ca Andreessen Horowitz, Virgin Group sau de la fondatorii PayPal. Are clienți în peste 50 de țări și prin site-ul său sunt făcute tranzacții în valoare de un miliard de dolari.

Serviciile financiare au devenit un subiect fierbinte în lumea tehnologiei, cu mari companii și bănci încercând să se digitalizeze și să se adapteze nevoilor generației tinere. De curând, Ant Financial, parte a grupului chinez Alibaba, a cumpărat serviciul de transferuri MoneyGram.

transferwise transfer de bani facebook messenger