Astfel, programul Uber Pro, prin care compania își propune să îi recompenseze pe cei mai apreciați șoferi, include acum noi beneficii pe care aceștia le pot accesa direct din aplicație, precum reduceri speciale pentru combustibil sau pentru asigurarea auto.

Programul Uber Pro a fost creat pentru a recunoaște meritele șoferilor parteneri și a-i recompensa pentru dedicarea lor și pentru calitatea serviciilor pe care le oferă. Prin intermediul acestuia, șoferii pot accesa o serie de recompense care îi ajută să-și valorifice timpul petrecut pe aplicație și să își atingă obiectivele. Pe lângă beneficiile deja existente în program, cum sunt preluările rapide din aeroporturi sau suportul prioritar în aplicație, aceștia au acum la dispoziție noi recompense, care le pot veni în ajutor atât în timpul curselor, cât și în viața de zi cu zi.

Printre noile beneficii la care șoferii din România vor avea acces se numără o serie de reduceri speciale pentru combustibil și între 10% și 30% pentru servicii de spălătorie auto, de care pot beneficia în benzinăriile MOL. De asemenea, în curând aceștia vor putea să reducă 20% din costurile pentru asigurarea auto prin intermediul unui nou parteneriat încheiat cu Marsh. Șoferii vor putea accesa și opțiunea “Du-mă înapoi în zone aglomerate”, prin intermediul căreia pot rămâne sau se pot întoarce către o zonă cu cerere ridicată, și vor primi mai multe informații despre distanța și durata unei curse înainte de a o accepta. Nivelul fiecărui șofer este vizibil și pentru pasageri, în profilul disponibil în aplicație.

Nicoleta Diaconu, Manager General Uber România, a spus: „După perioada dificilă din timpul stării de urgență, ne bucurăm să vedem că numărul curselor este în continuă creștere. Șoferii se află în centrul experienței Uber și, mai mult ca oricând, este foarte important să fim alături de ei, să le apreciem meritele și să îi recompensăm pentru dedicarea lor. Tocmai de aceea, am ales să includem în Uber Pro o serie de noi beneficii, precum reduceri de combustibil, servicii pentru întreținerea mașinii și acces la opțiuni exclusive, pentru a-i ajuta să valorifice timpul petrecut la volan”.

Mai mult decât atât, Uber continuă parteneriatul european cu AXA în România. Ca parte din acest program, șoferii independenți și cei care ajung la nivelul Diamond din Uniunea Europeană beneficiază de o serie de asigurări care acoperă accidente, boli, concediul de maternitate sau paternitate sau alte evenimente care au un impact asupra vieții lor. Programul este disponibil în majoritatea țărilor din Europa, este finanțat în totalitate de Uber și gratuit pentru toți șoferii independenți.

Cum funcționează Uber Pro

Uber Pro este un sistem de recompense pentru șoferi, organizat în patru niveluri: Blue, Gold, Platinum și Diamond. Toți șoferii care optează pentru Uber Pro se încadrează automat în nivelul Blue. Pentru a beneficia de recompensele disponibile în categoriile Gold, Platinum sau Diamond, șoferii trebuie să mențină un rating de minimum 4.85 și o rată scăzută a curselor anulate. Șoferii pot câștiga puncte pentru fiecare călătorie pe parcursul unei perioade de 3 luni, perioada necesară pentru trecerea către următorul nivel. Aceștia primesc câte un punct pentru fiecare cursă, sau câte 3 puncte, în cazul curselor din timpul orelor de vârf.

Șoferii pot afla mai multe detalii despre Uber Pro, pot vedea recompensele disponibile și își pot urmări progresul în secțiunea de recompense din aplicația pentru șoferi. La rândul lor, pasagerii primesc detalii despre nivelul șoferului în momentul în care comandă o cursă. Șoferii nu sunt afectați dacă aleg să nu realizeze curse sau să se retragă din program. Uber Pro este un sistem de recompensare, realizat pentru a îmbunătăți experiența șoferilor care aleg să conducă cu Uber.