Motorul de căutare al Microsoft, Bing, a introdus pentru cei care vor să urmărească evoluția vaccinurilor pentru Covid-19 un tracker, adică o pagină unde poți vedea stadiul tuturor studiilor de până acum, în ce fază e un vaccin și ce tip de tehnologie folosește.

În martie, Microsoft Bing a introdus un tracker pentru coronavirus în cadrul motorului de căutare unde puteai vedea în timp real numărul de cazuri, cei vindecați, dar și numărul celor decedați din cauza Covid-19.

Vaccin Coronavirus - câte studii sunt în momentul de față

Pagina a adăugat acum și candidații pentru realizarea unui vaccin împotriva Covid-19.

Pagina poate fi descoperită aici unde poți vedea toate datele despre evoluția vaccinului despre care se spune că va putea duce la oprirea pandemiei.

În momentul aceasta în întreaga lume sunt 139 de studii preclinice, 20 în Faza I, 12 în Faza II, 6 în Faza III (testare pe mai multe persoane) și, teoretic, unul aprobat pentru uzul uman, cel din Rusia.

Bing folosește datele de la Organizația Mondială a Sănătății pentru a oferi aceste informații în timp real, pentru a vedea ce vaccinuri sunt disponibile și care este stadiul lor, dar și cine le dezvoltă.

Nu e prima inițiativă de acest fel, pentru că mai multe organizații încearcă să adune la un loc cercetătorii și companiile care lucrează la soluții împotriva Covid-19.

De exemplu, cea mai importantă rețea europeană de inovatori în domeniul sănătății a lansat o platformă de colaborare în care inovatori, oameni de știință, profesioniști din domeniul sănătății și organizații pot înființa parteneriate transregionale pentru a găsi soluții pentru criza provocată de COVID-19.
Platforma, care este disponibilă pe site-ul EIT Health, permite celor care lucrează în sectorul asistenței medicale în cadrul cercetării legate de COVID-19 să posteze o ofertă sau să lanseze o solicitare, iar EIT Health ajută la facilitarea găsirii partenerilor din întreaga Europă. În primele zile au fost prezentate peste 200 de propuneri, cum ar fi ventilatoare mecanice care pot fi fabricate fără licență, dispozitive gratuite de decontaminare biologică pentru spitale și aplicații pentru monitorizarea răspândirii virusului.
Detalii poți descoperi aici despre această platformă.