Întâlnirea cu calculatorul

Importanța și necesitatea informațiilor din școală, nu stă în a știi, în a memora. E clar că oricât te-ai strădui lucrurile se uită la nivel conștient. Dar e foarte important să fii expus la acele informații și să le fi trecut odată prin filtrul gândirii. Ele se duc undeva în fundal și de acolo te ghidează, chiar dacă tu nu mai știi conștient care sunt capitalele din Africa.

Un moment cheie al dezvoltării mele spre succesul de azi a fost întâlnirea cu calculatorul din anul 1998. Atunci, pentru rezultatele deosebite de la școală, am fost inclus într-un proiect al Fundației Cartea Călătoare condusă de Mircea Bucur. În acel proiect, 4 elevi din școala noastră aveau să fie instruiți în utilizarea computerului cu o voce sintetică.

Eu am avut deosebita onoare și deosebitul noroc să fiu antrenat în utilizarea calculatorului de chiar Mircea Bucur, lucru care m-a ajutat să învăț foarte bine acest domeniu.

Însă în dezvoltarea mea ulterioară ca informatician avea să mai contribuie un factor destul de important. Directorul școlii de la Buzău, domnul Profesor Eana Marin, a decis să aleagă 4 elevi pricepuți la informatică și să le dea laboratorul de informatică pe mână.

Astfel, o echipă de 4 laboranți elevi aveau să se ocupe de laborator, fiecare fiind responsabil cu un anumit domeniu. Mie mi-a picat domeniul educațional, adică, în fiecare după amiază, aveam responsabilitatea de a face ore de informatică cu clasele mai mici, de la a II-a până la a VIII-a.

Acest lucru a făcut să îmi dezvolt foarte mult capacitățile organizatorice, pedagogice, dar și tehnice, în informatică.

Se vede astfel că nu doar participarea la ore este benefică pentru elevi, ci și implicarea lor în activități extrașcolare și responsabilizarea lor acolo.