Potrivit "Business Insider", Ola urmează să lanseze serviciul în Manchester și sudul Țării Galilor, inclusiv în capitala țării, Cardiff. Lansarea ar urma să aibă loc în următoarele luni. Compania a anunțat că lucrează îndeaproape cu organele de reglementare pentru a lansa serviciul în toată țara până la finalul anului, dar încă nu a aplicat pentru o licență de ridesharing în Londra, acolo unde Uber și Taxify au avut probleme.

Ola este o aplicație de ridesharing din India, acolo unde este lider de piață, depășind chiar Uber. Uber are 5 milioane de clienți în UK, iar Ola are 125 de milioane de clienți în afara Regatului Unit. Ce e interesant la această extindere e că Ola și Uber au un investitor comun, și anume japonezii de la Soft Bank. Ola a primit 2 miliarde de dolari de la japonezi și de la alți investitori, iar Soft Bank mai deține 20% din Uber.

Diferența mare dintre Ola și Uber pare a fi faptul că Ola permite, de la început, contractarea și de mașini obișnuite, cu șoferi parteneri, dar și de taxiuri. În majoritatea piețelor, Uber nu permite acest lucru. Însă la Berlin, de exemplu, Uber a fost obligat să permită și comandarea de taxiuri. Ola ia 10% din valoarea unei curse de ridesharing și 5% din valoarea curselor de taxi.

Foto Credit - simpson33/Deposit Photos