Sunt gratuite și sunt niște librării audio de unde poți lua muzica pe care s-o folosești pe fundalul video-ului de prezentare a startup-ului tău. Pe lângă faptul că vei putea face un filmuleț mișto, care să le rămână în minte oamenilor pe care îi vizezi, fie că îți vizitează site-ul, sau văd, de exemplu, campaniile tale de crowdfunding, elimini și posibilitatea de a te trezi cu amenzi pentru că ai folosit melodii asupra cărora nu aveai drepturi.

JinglePunks este o librărie care pune la dispoziție muzică în mod total gratuit. Nu ai nevoie să plătești taxe pentru folosirea melodiilor și nici nu îți trebuie drepturi de copyright. Găsești extrem de ușor melodiile, fiind sepate pe genuri (de exemplu, pop, country, rock, hip hop, melodii din filme, muzică ambientală).

Free Music Archive s-ar putea să fie cea mai veche librărie digitală de unde poți folosi, în mod gratuit, melodii. E puțin mai greu să navighezi prin meniul librăriei, însă poți căuta melodii după genul pe care îl dorești. Înainte de a folosi ceva de acolo, asigură-te că ai bifat căsuța ”allows commercial use”.

Youtube Audio Library este resursa pusă la dispoziție de Youtube Creator Studio. Nu este așa de comprehensivă precum celelalte 2 resurse, și există o posibilitate destul de mare să dai de melodii care au disclaimere sau la care artiștii vor să le dai un link către profilul lor, însă ai de unde alege melodii interesante.

Photo by Jesse Darland on Unsplash