Wizrom Software, important dezvoltator și integrator de software de business de pe piața locală, raportează afaceri de 28.09 milioane lei (28.092.657 lei) pentru anul 2020, în creștere cu 3.8% față de veniturile înregistrate în 2019 (27.069.307 lei). Totodată, anul trecut, Wizrom a înregistrat un profit net de peste 2 milioane lei (2.161.638 lei), în creștere cu 18% față de anul precedent, cand obținea puțin peste 1.8 milioane lei (1.827.094 lei).

„Una dintre provocările avute, de-a lungul ultimului an, a fost să lucrăm îndeaproape cu toți clienții, atât cu cei noi, cât și cu cei existenți, și să le furnizăm soluții îmbunătățite care să le permită telemunca – activitatea de bază în aproape toate industriile. O altă provocare, pe care am avut-o în 2020, a fost să ne actualizăm softurile în timp real, pentru a ține pasul cu schimbările legislative. A fost un an complicat, dar am reușit să atingem performanța, în ciuda tuturor dificultăților sanitare și economice”, precizează Adrian Bodomoiu, Director General în cadrul Wizrom Software.

Creșterea afacerilor Wizrom, în 2020, s-a datorat atât implementărilor de soluții IT care erau deja în curs de execuție din anul anterior, cât și solicitărilor nou-venite din partea clienților din servicii, distribuție și automotive. Totodată, soluțiile de tip ERP, precum și softurile de HR s-au numărat printre cele mai cerute servicii Wizrom.

„Foarte multe companii, fie că ne raportăm la IMM-uri sau multinaționale, au investit anul trecut în soluții IT pentru managementul resurselor umane. Cererea pentru software-urile de HR a crescut cu aproape 25% în cazul soluțiilor Wizrom”, explică Adrian Bodomoiu. Ponderea soluţiilor IT pentru resurse umane a reprezentat aproximativ 35% din cifra de afaceri a companiei. Totodată, softurile de HR au ajutat și la creșterea eficienței operațiunilor de business ale clienților Wizrom.

În ultimul an, Wizrom și-a propus să-și consolideze portofoliul existent de clienți, precum și serviciile pe care le oferă, concentrându-și eforturile în special în zona de IMM-uri. De pildă, lansarea pe piață, în luna februarie a.c., a soluției MyWiz - serviciu online de contabilitate, asistat de o platformă automatizată și de experți contabili dedicați – a transformat acest soft într-unul de referință pentru antrepronorii care caută o soluție smart și ușor de folosit pentru gestionarea afacerilor lor.

În prezent, Wizrom oferă posibilitatea implementării unor softuri personalizate, în funcție de specificul fiecărui client (de industrie și nevoi), dar și traininguri de utilizare. La ora actuală, principala provocare pentru managementul organizațiilor o reprezintă controlul sau vizibilitatea activității angajaților – cei mai mulți dintre ei încă lucrează remote ori în regim hibrid.

Compania are tot mai multe cereri privind monitorizarea activității cu pontaj per activități sau proiecte, solicitări pe care le gestionează prin softul său de management al resurselor umane, WizOne, care administrează peste 50.000 de angajați din mediul privat românesc. În același timp, au crescut solicitările pentru soluția ERP dedicată gestionării și planificării activităților companiilor de producție, pe fondul unei perioade în care întreaga industrie de manufacturing a realizat necesitatea digitalizării și reiniventării proceselor de business, ca urmare a schimbărilor impuse și de pandemie.

Și în 2021, nevoia de digitalizare se va simți acut pentru multe companii, din diferite industrii, lucru care va presupune o serie de investiții din partea acestora în soluții care să le automatizeze gestionarea afacerii sau activităților de HR, subliniază reprezentanții Wizrom.