Planurile din 2021 vizează menținerea ritmului ascendent și atingerea unei cifre de afaceri cu peste 50% mai mari, extinderea prezenței offline atât la nivel național, cât și internațional, în Ungaria, și continuarea dezvoltării sănătoase pe toate zonele, prin investiții în echipă, sisteme interne pentru eficientizarea proceselor, servicii pentru consumatori, portofoliu de brand-uri și platforma de e-commerce www.xpertbeauty.ro.

Evoluția dinamică a business-ului în 2020 a venit pe fondul continuării strategiei de dezvoltare și ca rezultat al modelului de business omni-channel.

În offline, Xpert Beauty și-a extins lanțul de magazine la nivel național, a deschis prima piață internațională, Bulgaria, în ultimul trimestru al anului, a dezvoltat și diversificat categoriile și brand-urile.

O direcție importantă a fost de a continua investițiile consistente în platforma de e-commerce. Aceasta a contribuit la menținerea legăturii cu clienții în perioada de două luni când cele 13 magazine fizice au fost închise și a adus un boost în cifra de afaceri și în vizibilitatea brand-ului și în offline.

În ceea ce privește evoluția canalelor de vânzare, toate cele trei linii de business – divizia de e-commerce, divizia de retail și divizia de B2B pentru brand-urile importate – au înregistrat creșteri în vânzări.

Toate categoriile de produse au crescut, iar cea mai bună evoluţie a avut-o categoria produselor de îngrijire a pielii, în timp ce categoria produselor cosmetice profesionale de îngrijire a părului a avut cea mai pondere în total business.

Xpert Beauty și-a menținut și crescut echipa cu 50%, investind în training-uri care au contribuit atât la stabilitatea acesteia, cât și la performanțele de business din 2020.

Planurile din 2021 sunt de creștere a cifrei de afaceri cu 50% și de continuare a investițiilor, atât în sistemele interne și în digitalizare, cât și în dezvoltarea prezenței fizice. Compania își propune extinderea prezenței naționale, offline și online, dar și deschiderea unei noi piețe, Ungaria, atât fizic, printr-un concept store la Budapesta, cât și online, prin activarea platformei de e-commerce www.xpertbeauty.hu.