Alături de expertiza în implementarea de soluții integrate de tehnologie, Bittnet Group are atuul de a fi prima companie românească de IT listată la Bursă de Valori București.

Prin acest parteneriat, companiile din portofoliul ROCA vor beneficia de expertiza acumulata de grupul Bittnet în domeniu IT.

Obiectivul principal al proiectului va fi identificarea de noi oportunități de integrare a componentelor tehnologice în procesele utilizate și produsele realizate de companiile din portofoliul ROCA.

Companiile care în prezent fac parte din portofoliul ROCA sunt: Frigotehnica, Romcargo Maritim, Tremot, S-karp, Sinteza, RDF, Electroplast și Yellow.Menu.

Fondul ROCA preia 30% din Yellow.Menu, aplicația de livrare de mâncare de lux la birou

Parteneriatul cu Bittnet Group se bazează pe dorința reciprocă de a aduce în comun competențele din zonele principale de business și este dezvoltat sub umbrela viziunii pe care o propune ROCA, de a construi inovația în comunitate, acționând strategic și integrat.

"Cred cu tărie în teoria conform căreia orice companie va deveni în scurt timp o companie tech. Epoca în care aspectele legate de tehnologie țineau de departamentul IT s-a încheiat. Componenta tehnologică a unui business ține de management, a devenit una strategică pentru dezvoltarea oricărei companii. Bittnet Group, care a parcurs în timp record drumul de la idee bună la afacere de succes este partenerul strategic pentru ROCA și companiile din portofoliul nostru, partener cu care ne bucurăm să împărtășim aceeași viziune și aceleași valori.”, a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA.

Concret, caborarea dintre ROCA și Bittnet Group va consta în adoptarea de soluții tehnice de eficientizare și adaptare a proceselor operaționale și de afacere, prin crearea și implementarea unui cadru tehnologic optim.

Totodată, parteneriatul pornește cu obiectivul de a crea un ecosistem optim de creștere și profesionalizare a echipelor de management ale companiilor din portofoliul platformei ROCA, care să beneficieze de cele mai bune programe de educație digitală.

Un interviu cu unul dintre fondatorii ROCA puteți descoperi aici, pe start-up.ro.

"Parteneriatul cu ROCA, pe care îl anunțăm astăzi, marchează o nouă direcție strategică pentru Bittnet Group. După o perioadă intensă, atât din punct de vedere al activității de M&A cât și al piețelor de capital, considerăm că am acumulat, la nivel de grup, capital semnificativ sub formă de talent și cunoștințe, pe care așteptăm cu nerăbdare să îl transmitem și altor companii antreprenoriale din România”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Soluțiile de IT&C pe care Bitnett Group le va livra către companiile din portofoliul ROCA sunt din zonele de Business Intelligence și Data Analytics, IT Operations, Securitate IT&C. În plus, echipa Bittnet Group va împărtăși strategii bazate pe tehnologie pentru îmbunătățirea culturii organizaționale, a managementului de echipă, a vânzărilor și relațiilor cu clienții.