Proiectul “România Poate” s-a născut dintr-o discuție cu Patria Bank. Încercam să căutăm o soluție comună prin care puteam să promovăm aceste povești ale antreprenorilor care fac lucruri bune în țară. Chiar dacă nu vorbim de startup-uri tehnologice, ci de lucruri care au început în familie, cu eforturi, cu finanțări, cu reușite și eșecuri de parcurs. Dar cu un drum care se continuă cu succes. Așa a venit proiectul “România Poate”, pe care-l lansăm împreună cu partenerii noștri de la Patria Bank.

Patria Bank e un partener pentru IMM-uri și afaceri mici. Cu ajutorul serviciilor sale, antreprenorii au parte de finanțare, linii de credit sau credite de investiții, consultanță bancară în termeni simpli care să-i ajute să-și ducă afacerea mai departe. Din acest motiv, susținerea lor pentru proiect a fost una naturală. “România Poate” înseamnă, înainte de toate, nu un brand, ci capacitatea antreprenorilor români de a se descurca și de a crea valoare indiferent de problemele pe care le are țara.

Cum arată antreprenorul român? Cel care poate? Potrivit Barometrului Antreprenoriatului românesc pentru 2016, antreprenorul tipic are 40 de ani, e dispus să muncească din greu și să-și asume riscuri pentru succesul afacerilor sale. De fapt, “România Poate” e și despre cei care au putut, dar și despre cei care nu au făcut-o. E despre cei care au vrut să reușească, dar au avut bariere prea mari. Nu e despre un succes peste noapte, nu e despre un Elon Musk de România, ci despre oameni cu mânecile suflecate și care muncesc peste 10 ore pe zi pentru binele afacerii, angajaților și familiei lor.

Frica de eșec e mare la antreprenori. 60% consideră că eșecul e o barieră pentru viitoarele proiecte. Cu toate acestea, noi credem că nu. Și prin exemplul celor care au reușit, vrem să arătăm că nimic nu e atât de ușor.

În decursul a 8 articole vom descoperi povestea a opt antreprenori din colțuri ale țării pentru a arăta că putem. Că nu există obstacole definitive dacă vom crede cu adevărat în ceea ce facem. De asemenea, pe Facebook-ul start-up.ro vom publica video-uri scurte în care antreprenorii din această serie vor povesti despre cum construiești o afacere trainică în România, și cum pot să crească business-ul cu ajutorul finanțării. Urmărește proiectul “România Poate”, abonează-te la notificări și la newsletter pentru a primi ultimele articole din serie și urmărește-ne pe Facebook.