Noua funcționalitate introdusă de Facebook îți permite să amâni postările care fac referire la evenimente curente, seriale sau pur și simplu postări care conțin informații despre un subiect pe care vrei să-l eviți o perioadă de timp.

Opțiunea este similară cu varianta introdusă de Facebook anul trecut, care permitea să amâni afișarea oamenilor și paginilor pe care nu voiai să le vezi. Acestea pot fi ascunse pentru o perioadă de 30 de zile.

Butonul funcționează destul de simplu: dacă o postare cuvântul cheie pe care vrei să-l eviți - să spunem “Game of Thrones” - ți se oferă o listă de cuvinte scoase din postare dintre care le poți alege pe cele pe care să le amâni. Dezavantajul este că nu poți să anulezi activarea setării și trebuie să aștepți 30 de zile până vei putea să vezi din nou postările respective. Totuși, reprezentanții companiei afirmă că lucrează pentru a introduce opțiunea de selecție pentru diferite intervale de timp, precum și butonul de anulare a comenzii.

Momentan, butonul de “snooze” este testat în cadrul unui grup restrâns de utilizatori Facebook. Compania nu a spus când va fi disponibil pentru publicul larg, dar speră să fie introdus în următoarele săptămâni.

În cadrul conferinței anuale F8 organizată de companie, Facebook a anunțat noi schimbări la produsele sale, printre care o aplicație de dating, Insta Story și control asupra datelor utilizatorilor. În plus, a fost anunțat de curând că Facebook își lansează propriul canal pentru gameri.

În același timp, compania pare să se inspire destul de mult de la alți giganți din industrie, având în vedere că a introdus live-uri pe muzică, copiate după modelul Musical.ly, precum și o platformă cu o serie de formate noi, cum ar fi jocuri trivia live, pe bani, chestionare și sondaje.