Perioada de înscrieri pentru Start-Up Nation 2018/2019 este încă deschisă până pe data de 12 februarie 2019, așa că mai aveți ceva timp pentru a vă depune dosarul pentru a începe o afacere cu finanțare guvernamentală – valoarea finanțării este de 200.000 de lei. Înscrierile se fac online, iar săptămâna trecută, potrivit ministrului pentru IMM-uri, erau circa 14.000 de dosare care aveau deja și planul de afaceri. Acum, numărul utililizatorilor care și-au făcut cont pe platformă a trecut de 16.450.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Așa că, dacă îți dorești să îți depui dosarul pentru Start-Up Nation 2018/2019, avem pentru tine câteva idei de afaceri pe care le-ai putea începe cu finanțare guvernamentală.

”Copaci” care încarcă telefoane și laptopuri

Green Spots, în esență niște copaci care-ți încarcă telefoanele și laptopurile cu ajutorul energiei solare, este un proiect al firmei de arhitectură Triptic Studio. La nivel tehnic, produsul funcționează ca un stâlp de electricitate. Produsele pot fi montate în orașe, la festivaluri de muzică (unde cei de la Triptic Studio deja au testat un asemenea sistem) și poate fi adaptat pentru a funcționa și ca panouri publicitare sau ca zone de ședere mai îndelungată, cu ajutorul băncilor.

Proiectul a necesitat o investiție în valoare de 100.000 de euro, 44.000 de euro venind prin intermediul programului Start-Up Nation 2017.

Start-Up Nation 2018/2019 - roboți umanoizi

Bucharest Robots este primul start-up din România adresat pieței de roboți umanoizi de servicii. Compania a fost inițiată în cadrul programului Start-Up Nation 2017, la care s-a adăugat și investiția fondatorilor, și oferă, în acest moment, trei tipuri de servicii: închirierea roboților umanoizi de servicii pentru evenimente sau companii, realizarea de aplicații personalizate pentru roboți și distribuția în România a acestora.

Bucharest Robots nu produce și nici nu asamblează proprii roboți, în prezent aceștia fiind achiziționați din străinătate de fondatorii firmei. Potrivit Anei –Maria Stancu, fondatoarea acestui business, doi dintre roboții din portofoliu au fost achiziționați prin programul Start-Up Nation 2017, ceilalți doi fiind cumpărați prin propriile resurse financiare.

Artizanat & design

Trei tinere au transpus dorul de tradiții și autenticitate într-un business, reinterpretând motivele tradiționale pe care le imprimă pe materiale textile, corpuri de iluminat și obiecte de design. Aceasta este povestea lor și a afacerii Arta Tradiției.

Alina Ieremciuc, Mariana Solonari, Mirela Irindea au lansat Arta Tradiției în 2018, deși au început să vorbească despre provocarea de a construi un brand tradițional românesc de haine și produse cadou încă din 2017.

Au obținut prin Start-Up Nation 2017 suma de 40.000 de euro și au cumpărat utilajele necesare pentru a pune pe picioare afacerea: o imprimantă de tricouri foarte performantă, imprimantă pentru obiecte solide, gravator de lemn, imprimantă pentru sublimare, prese termice, dar și multe alte mici aparate care le ajută la finisarea produselor.

Start-Up Nation 2018/2019 - blockchain

DAPP Solutions este o firmă creată de Dumitru Bereștean, afacerea fiind finanțată prin programul Start-Up Nation 2017. Business-ul tânărului creează aplicații descentralizate care rulează pe blockchain. Și cum tehnologia blockchain are tot mai multe aplicații în sectorul public, precum și în cel privat, ar putea fi o idee de afaceri pe care ai putea să o începi cu finanțare guvernamentală.

Fashion

Maria Magdalena Mode SRL este unul dintre business-urile care au primit finanțare de la statul român prin intermediul programului Start-Up Nation 2017.

După cum ne spunea Magdalena Mănescu, proprietara Maria Magdalena Mode SRL, majoritatea banilor aveau ca destinație utilajele necesare pentru echiparea atelierului. Totodată, în dosar prevăzuse 6 angajați (de la manageri de vânzări și marketing, la designeri, sau confecționere).

Un alt business de fashion care a fost realizat cu finanțare de la Start-Up Nation 2017 este cel Nicoletei Dragne, fondatoarea Airam Fashion. Dacă nu ar fi fost programul Start-Up Nation, care și-a propus să finanțeze afacerile nou înființate în acest an cu suma de 200.000 de lei, sau circa 44.000 de euro, Nicoleta Dragne nu ar fi îndrăznit să își lanseze atelierul de modă, sau poate nu cu toate utilajele pe care le-a cumpărat sau sunt pe lista de achiziții.

Dacă nu ați apucat să vă depuneți dosarul pentru ediția din 2018 și 2019 a acestui program și încă aveți nelămuriri, vă invităm să ne lăsați întrebările în comentarii și pe pagina de Facebook. Pe data de 23 ianuarie, de la ora 10:30, vom avea o sesiune de intrîntre și răspunsuri cu Silviu Drăgănescu, fondator Cilv Consulting, și vom încerca să facem un ghid complet al Start-Up Nation 2018/2019.

Ora transmisiunii în direct: 23 ianuarie, ora 10.30

Vrei să înființezi o firmă pentru a accesa fondurile de la Start-Up Nation2018/2019 și nu știi care sunt domeniile de activitate acceptate în această sesiune? Vrei să știi care este contribuția proprie pe care trebuie să o ai pentru a accesa Start-Up Nation, sau ce ai de făcut până primești banii? Pune pe hârtie toate detaliile pe care dorești să le afli și toate întrebările care ți se par utile pentru a ști ce ai de făcut ca să accesezi programul Start-Up Nation 2018/2019 și să ai o șansă să primești banii și vom încerca să-ți oferim răspunsuri pentru toate nelămuririle în timpul emisiunii.

La final, întrebările și răspunsurile vor fi rezumate într-un articol pe start-up.ro.

Pentru a-i ajuta pe cei care vor să-și depună dosarul pentru fondurile de la Start-Up Nation, pe 23 ianuarie 2019, începând cu ora 10:30, vom face un Q&A cu Silviu Drăgănescu, fondatorul Cilv Consulting, o agenție specializată pe acest program de finanțare guvernamentală. Vom încerca să facem un ghid complet pentru Start-Up Nation 2018/2019.

Accesează aici aplicația de înscriere în programul Start-Up Nation 2018.

Start-Up Nation 2018 - domenii de activitate

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului.Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Descarcă documentele necesare pentru a le analiza din acest link. Click pe tot rândul.

Foto: https://depositphotos.com