Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, plănuiește lansarea Start-Up Nation 2020 în primul trimestru al acestui an.

”Vă informăm că faptul că preconizăm lansarea programului Start-Up Nation în primul trimestru al 2020, după parcurgerea tuturor etapelor procedurale”, a declarat Virgil Popescu chiar pe data de 31 decembrie 2019.

Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a trimis niște sugestii pentru programul Start-Up Nation la Minister. Le poți citi aici.

Mai jos am pus propunerile primite în formularul introdus în articolul anterior. Le-am structurat noi, dar ideea de bază nu a fost schimbată față de sugestiile celor care au scris. Le-am paginat pentru a fi mai ușor de citit și structurat.

----

Accentuarea planului de afaceri și renunțarea la sistemul primul sosit, primul servit

Accentuarea calității planului de afaceri și renunțarea la acordarea finanțării pe sistemul "primul sosit, primul servit". Finanțarea să fie acordată în funcție de rentabilitatea afacerii și șansele acesteia de a rezista în timp. Menținerea programului și pentru București-Ilfov.

Renunțarea la obligativitatea creării locurilor de muncă. Suma acordată nu permite posibilitatea plății salariilor. Afacerea trebuie mai întâi să producă pentru a-și putea permite cheltuieli salariale.

Solicitarea unei co-finanțări doar în situația în care afacerea necesită a avea angajați încă din primele luni. Având în vedere acest aspect, punctajul acordat pentru finanțare ar trebui să fie unul mic, dar relevant și acordat astfel încât să nu se ajungă iar la departajare în funcție de numărul de angajați.

Valoare adăugată ridicată

Susținerea investițiilor cu valoare adăugată ridicată, aport financiar propriu al beneficiarului și experiență profesională relevantă în domeniul aplicat.