Cele mai prestigioase universități din lume se vor întâlni cu elevii și studenții români la “Study abroad fair”, eveniment organizat online de Youni pe 14-15 februarie.

Printre universitățile care și-au anunțat participarea se numără: Princeton University, Wharton University, London School of Business, London School of Economics, Sorbonne University și Bocconi University

Elevii și studenții interesați să urmeze programe de licență, master, MBA sau doctorat la aceste universități pot participa gratuit, înregistrându-se pe pagina evenimentului: https://study-abroad.younichoice.com/.

Mai mult, evenimentul este deschis și părinților sau profesorilor interesați de astfel de informații.

Evenimentul va fi structurat în mai multe sesiuni în cadrul cărora universitățile vor prezenta procesul de admitere, profilul candidatului ideal și, totodată, oferte educaționale, astfel încât participanții să poată compara beneficiile și diferențele dintre mai multe sisteme de învățământ superior.

De asemenea, participanții vor putea asculta și interacționa cu absolvenți și actuali studenți în străinătate despre experiența aplicării, pregătirea dosarului de admitere, viața de student internațional, dar și cum li s-au schimbat perspectivele profesionale și personale.

“Pentru platforma Youni am folosit tehnologia AI (inteligență artificială) și am creat un algoritm de “match-making” care le recomandă utilizatorilor unde să aplice în funcție de interesele și înclinațiile lor. Mai departe, pentru cei care au nevoie de pregătire suplimentară pentru examenele de admitere, oferim pachete de pregătire cu cei mai buni tutori din România. Pentru aceia care au nevoie de mai multă consiliere în a-și găsi domeniul potrivit, pregătim un program de workshop-uri prin care să poată lua mai ușor decizia potrivită pentru viitorul lor academic și profesional”, a precizat fondatorul și CEO-ul Youni, Andrei Nicolae.

Youni este platfoma de aplicare gratuită la universitate, unde elevii și studenții pot găsi peste 300 de programe, pot aplica gratuit nelimitat, și se pot conecta cu o comunitate educațională globală pentru sprijin și consiliere.

Peste 14.000 de elevi și studenți au beneficiat de serviciile Youni până în prezent. Dintre aceștia 5% au aplicat la universități din Australia, 15% în Statele Unite ale Americii și 80% la universități din Europa.

În 2020, compania a primit o rundă de investiții totală în valoare de 150.000 de euro de la EGV, Simple Capital și de la angel investors, urmată de o a doua de 550.000 de euro. Fondatorul companiei, Andrei Nicolae, își propune ca, prin intermediul Youni, în următorii 5 ani să ajute 1 milion de elevi să ajungă la universitatea potrivită.