Startup Your Story este o serie de articole prin care spunem poveștile participanților la edițiile anterioare ale taberei Startup Your Life. Este atât un fel de a le mulțumi, cât și o modalitate de a-ți arăta ție, viitor participant, cine ți-ar putea fi colegii și cum te influențează tabăra. Înscrie-te acum la tabăra Startup Your Life.

---

Dragoș Ion este unul dintre alumnii taberei de antreprenoriat Startup Your Life, ajunsă la ediția cu numărul cinci (va avea loc între 23 și 26 mai la Hotel Royal din Poiana Brașov). A participat la două dintre edițiile anterioare pe care le-am organizat și a plecat de acolo cu informații prețioase, dar și cu un client. Aceasta este povestea lui.

După cum spuneam, Dragoș își împarte timpul între două business-uri destul de diferite, am putea spune. De apicultură s-a apucat acum 6 ani, din curiozitate: cu 2.000 de lei a cumpărat 3 familii de albine.

”A continuat ca o pasiune, timp în care au tot fost investite resurse, astfel s-a ajuns în punctul în care volumul de muncă era mult prea mare pentru ca această activitate să rămână la stadiul de hobby”, povestește el.

Tabăra de antreprenoriat Startup Your Life ajunge la ediția cu numărul 5 iar înscrierile sunt deschise. Până pe 15 aprilie poți să profiți de oferta Early Bird.

Acela a fost momentul de cotitură, fiind nevoit să ia o decizie: vinde tot, sau transformă un hobby într-un business în toată regula. ”Părinții mei au hotărât să-mi dea mână liberă să fac din asta o afacere așa cum mă pricep. În momentul de față am 65 de familii și produc în jur de 1,5 tone de miere anual”, completează Dragoș.

Al doilea business în care este implicat, cel de contabilitate, are de-a face tot cu părinții. Mai exact, în urmă cu cinci ani, tatăl său i-a oferit jumătate dintre părțile sociale ale companiei pe care o înființase. ”De atunci, împreună cu tatăl meu ținem evidența mai multor societăți din diverse domenii. Portofoliul nostru de clienți a suferit modificări de-a lungul timpului, unele contracte fiind pe perioadă determinată în cadrul unor proiecte dezvoltate din fonduri europene”, mai spune Dragoș Ion.

Așa că, acum, când nu se ocupă cu prestarea de servicii de contabilitate, salarizare, consultanță în domeniu și diverse analize pe baza informațiilor financiar-contabile, se îndeletnicește cu obținerea și comercializarea produselor apicole naturale, în special miere.

Obiectiv - ducerea afacerilor în online

Momentan, niciuna dintre cele 2 afaceri nu este prezentă în online, motiv pentru care unul dintre obiectivele de viitor ale lui Dragoș Ion este de a-și duce afacerile în mediul digital și de a investi în promovarea acestora.

Nu este singurul lucru pe care-l plănuiește. În ceea ce privește business-ul de contabilitate, pe termen scurt urmărește creșterea portofoliului de clienți (pe Dragoș îl puteți găsi și pe platforma BizTool.ro, însă povestim mai pe larg despre acest subiect într-un articol viitor).

Pe partea de apicultură, își dorește să crească numărul de factori de producție, dar și să găsească noi clienți care să genereze un venit constant.

”Nu am în plan alte business-uri, dar sunt atent la oportunități și deschis la posibilități de asociere”, adaugă el.

Tabăra Startup Your Life – răspunsuri și discuții relaxate

Dragoș a participat la două dintre edițiile taberei de antreprenoriat Startup Your Life. Cel mai recent, chiar în toamna trecută. Startup Yor Life #5 va avea loc între 23 și 26 mai la Poiana Brașov.

”Mergând în tabăra Startup Your Life am primit răspunsuri concrete la întrebările pe care le-am pus, un feedback sincer și obiectiv, idei despre cum să dezvolt afacerile, dar și un client”, afirmă el, precizând totodată faptul că networking-ul a fost unul dintre motivele pentru care a mers în tabără.

”O apreciere personală cu privire la tabără o reprezintă atmosfera în care poți discuta relaxat și deschis orice subiect de business care te interesează”, concluzionează Dragoș Ion.

Startup Your Life #5 – de ce să vii alături de noi

Startup Your Life este o tabără intensivă, de 4 zile, pe care o organizăm la Hotel Royal din Poiana Brașov. În esență, un bootcamp destinat antreprenorilor la început de drum, dar și angajaților din corporații care visează la o schimbare în viața profesională – adică să renunțe la statutul de angajat pentru cel de antreprenor.

Și pentru că ne dorim ca tu să pleci de la tabără cu o serie de informații valoroase și utile în noua ta carieră de antreprenor, și să poți discuta în voie cu mentorii care ni s-au alăturat, numărul de locuri este destul de mic: 25.

Înscrie-te aici ca să rezervi un loc. Poți să rezervi un loc timp de 3 zile înainte de plată sau poți plăti instantaneu cu cardul bancar online.

Startup Your Life #5 - ce înveți

Cei care decid să ni se alăture și să cumpere unul (sau mai multe) dintre biletele la tabără, participă la workshop-uri de SEO, promovare online, marketing pe Facebook, dar și unele despre business modelling, juridic și pornirea eficientă a unei afaceri.

La finalul taberei, participanții susțin o prezentare, pe echipe, în fața juriului format din antreprenori și membri ai echipei start-up.ro, iar cea mai bună idee de business primește premii. Ideile de business sunt trase la sorți în cadrul taberei, iar participanții sunt invitați să pună bazele chiar la Startup Your Life.

Mentorii acestei ediții, printre care se află nume cunoscute și de la edițiile anterioare ale Startup Your Life - Ana-Maria Udriște (avocat și antreprenor), Alex Ion (fondatorul Nexus Gaming, cea mai cunoscută sală de gaming din România), Irina Scarlat (country manager Revolut România), Roxana Magopeț (marketing & PR manager în cadrul uneia dintre cele mai mari și cunoscute firme de curierat din țară: FAN Courier), Dragoș Pătraru, jurnalist, antreprenor și realizator "Starea Nației", Alex Dona (managing partner Times New Roman, cel mai cunoscut site de satiră din România) – dar și nume noi - , Ioan Iacob, fondatorul Qualitance, una dintre cele mai importante firme de IT din București, Marian Hurducaș, fondatorul Necktie Agency, Felix Pătrășcanu este fondator și owner al FAN Courier, Alexandru Neștian, fondatorul iTux, Dragoș Nicolaescu este angel investor și are o experiență de peste 25 de ani în management și antreprenoriat – te vor învăța care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți dezvolta de la zero afacerea.

Tabăra de antreprenoriat Startup Your Life #5 - înscrieri deschise! Bilete Early Bird disponibile